TTnet, IPtivibu’ya geçti, evde ‘dizi-maç kavgası’nı bitirecek

Güncelleme Tarihi:

TTnet, IPtivibu’ya geçti, evde ‘dizi-maç kavgası’nı bitirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2010 00:00

İnternet bağlantısı üzerinden IPTV alıcısı aracılığıyla yeni nesil televizyon platformu olan IPtivibu, devreye girdi.

Tivibu gibi canlı yayını durdurma, ileri geri alma, filmleri istenildiği zaman izleme gibi seçeneklerin de bulunduğunu anlatan TTnet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “Yayın içeriklerine yayın akışının planlanmış zamanlamasından bağımsız olarak da ulaşmak mümkün. Böylelikle evde dizi ve maçlar istenildiği saatte ve günde izlenebilecek. IPtivibu ile canlı izlenen bir maçı 15 dakika geri sarıp izlemek de mümkün” dedi.

Twitter’dan mesaj

IPtivibu’nin interaktif servisleri, içeriği ve kapsamı hakkında bilgi veren Tahsin Yılmaz, şöyle konuştu: “Televizyon izlerken anlık maç sonuçlarını almak, borsa, döviz, altın bilgilerine ulaşmak, hava durumunu öğrenmek mümkün. IPtivibu ile Twitter üzerinden mesajlaşılabiliyor, Yemeksepeti.com’dan yemek siparişi verilebiliyor, Flickr uygulaması televizyon üzerinden kullanılabiliyor ve havaalanlarında uçakların kalkış ve iniş saatleri görüntülenebiliyor. IPtivibu, ilk olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de pilot olarak uygulamaya alındı. IPtivibu’da yerli ve yabancı toplam 101 kanal var.”

Film kirası 1 TL

IPtivibu’da aylık fiyatın 29 TL olduğunu açıklayan Tahsin Yılmaz, şunları söyledi:“Seç-izle altında yüzlerce film, dizi, belgesel ve çocuklarla ilgili içerikler bulunuyor. Kirala-izle altında yeni filmler 24 ile 48 saatliğine kiralanabiliyor. Filmler, bu süre içinde sınırsız izlenebiliyor. FilmClub sinema paketinin fiyatı aylık 7 TL. FilmClub paketinde üç farklı kanal bulunuyor. Filmlerin kiralama bedelleri ise 1-5 TL arasında değişiyor. Bu konuda Hollywood’un 5 büyük yapım şirketiyle lisans anlaşmalarını tamamladık. Sony’le de anlaşmak üzereyiz. DVD’ler raflara girdiği gün izlenebilecek.”

Petr Cech çok para istedi

TTNET’in yeni reklam kampanyaları hakkında da bilgi veren Tahsin Yılmaz, şöyle konuştu: “Yeni kampanyalarda Milli Takım’ın son dönemlerde unutulmayan gollerine yerv erdik. Euro 2008’de Semih Şentürk’ün golüne engel olamayan Hırvatistan Milli Takım kalecisi Stipe Pletikosa ve 2002 Dünya Kupasın’da en erken golü kalesinde göre Güney Kore kalecilerine o an neler yaşadıklarını sorduk. Çek Cumhuriyeti kalecisi Petr Cech ise bu iki kalecinin toplamından daha fazla para istediği için yeni dönem reklamlarımızda yer alamadı.”

Mardin’de çanak antenler kalkacak

IPTIVIBU için Mardin’de özel bir çalışma yapılacağını söyleyen Tahsin Yılmaz, “Mardin Valiliği ve belediyesi bölgede çanak antenlerin sökülmesi için çalışmaya başlıyor. Aynı zamanda duvar dışlarında kabloların da görünmemesi gerekiyor. Bunun için valilikle çalışmalara başladık. Gerekirse Mardin için özel fiyat avantajları da sunacağız. Türkiye’de 10 milyona yakın çanak anten olduğu tahmin ediliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!