İlginç ürünler için dünyayı geziyor

Güncelleme Tarihi:

İlginç ürünler için dünyayı geziyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 00:00

İnternet üzerinden yapılan ticaret hacmi tüm dünyada olduğu gibi ve Türkiye’de de giderek artıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın herhangi bir yerinde yeni çıkan ilginç ürünleri tüm dünya ile aynı anda Türkiye’deki müşterilerine sunan buldumbuldum.com da sektörün yenilerinden. İnternet sitesinin kurucusu olan 24 yaşındaki Güçlü Gökozan, bu iş modeli ile ABD’de aldığı girişimcilik eğitimi sırasında tanışarak Türkiye'ye getirmiş.

Şirketin ilginç ürünleri arasında; karınca beslemek isteyenler için karınca evi, iskambil kağıtlarını otomatik olarak karıştırabilen makine, kitap şeklinde kasalar ve koşucu çalar saat gibi ürünler yer alıyor. Dünyada hızla büyüyen ve “Gadget & Gizmo” diye adlandırılan sektör dünyada popüler olacak birçok ürünün ilk pazarı olarak görülüyor.

İLGİNÇ OLMAYAN ÜRÜNLERİ BİZDE BULAMAZLAR

Başka hiçbir yerde bulunmayan en ilginç ürünleri kuruduğu internet sitesi üzerinden müşterilerine ulaştırmayı hedefleyen Gökozan, “Asla ve asla ilginçlik özelliği olmayan ve başka yerlerde satılan ürünleri bizde bulamazlar. Bu özellik bizim yaptığımız işi ayrıcalıklı ve akılda kalıcı kılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki tüketicilerin onlarca yıldır yurtdışında gördüğü ürünleri Türkiye getirirken karşılaştığı çok yüksek kargo ve gümrük maliyetlerinden kurtarmayı hedefleyen Gökozan, “Biz bu ürünleri yurtdışındaki fiyatlarına çok yakın bir bedelle sunuyoruz” dedi.

ÜRÜNLERİNİ BİZE SUNMAK İÇİN YARIŞIYORLAR

Ürünlerini Avrupa ve Amerika başta olmak üzere 8 farklı ülkeden getiren ve bu sayıyı her geçen yıl artırmayı hedefleyen buldumbuldum.com, bir yıl içersinde distribütörlüğünü yaptığı firma sayısını da 2 katına çıkarmayı amaçlıyor.

İlginç ürünleri bulabilmek için bütün fuarları gezdiğini ifade eden Güçlü Gökozan, “İlk başlarda firmalar bizi ciddiye almıyordu. Hatta geçiştirmeye çalışanlar bile oldu. Ancak satışlarımız ve yaptığımız işlerden sonra bazı firmalar üretim hatlarını durdurup sadece kendisine üretim yaptıracak duruma bile geldi” dedi.

YARATICILIĞIMI SINIRLAMAMAK İÇİN KENDİ İŞİMİ KURDUM

Şu anda aylık 3 bin adet ürün satışı gerçekleştirdikleri ve aynı zamanda Kanyon ile Capitol’de de mağazalarının bulunduğunu söyleyen Gökozan, “Daha eğitim hayatımın en başında kurumsal bir şirkette yaratıcılığımı sınırlayacak bir işte çalışmak yerine kendi işimi kurmaya karar vermiştim. Bu hedefimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi.

/images/100/0x0/55eb4e3ef018fbb8f8b8b6a9

Haberin Devamı

VEHBİ KOÇ VE HÜSNÜ ÖZYEĞİN’İ KENDİME ÖRNEK ALIYORUM

İş dünyasında Türkiye’den Vehbi Koç ve Hüsnü Özyeğin’ini örnek aldığını söyleyen Gökozan, “Vehbi Koç Türkiye’nin en zor zamanlarından geçerek ülkede hiçbir şey yokken kendi gayretleriyle sıfırdan çok büyük bir holding kurmuş. Hüsnü Özyeğin de aynı şekilde cebinde çok az bir parayla Amerika’ya okumaya gidip döndüğünde vizyonuyla çok hızlı ve çok büyük işler yapmış örnek bir iş adamı” şeklinde konuştu.

Apple ın kurucusu Steve Jobs’ın da en tepedeyken dibe düşüp oradan tekrar kalkıp eskiden olduğundan daha yükseklere çıkabilmesine hayran olduğunu belirten genç iş adamı, “İş hayatı her şeyi içinde barındırıyor, bazen çok kötü de gidebilir ancak tekrar ayağa kalkıp daha yukarılara çıkabilmenin büyük bir yetenek gerektirdiğini düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!