Sabancı Vakfı'ndan 1300 öÄŸrenciye burs

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Vakfından 1300 öğrenciye burs
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 27, 2010 16:19

Kuruluşundan bugüne bugüne kadar 35 binin üzerinde üniversite öğrencisine burs veren Sabancı Vakfı, 4 ayrı burs imkanıyla bu yıl, 1300’den fazla öğrencinin eğitim masraflarına destek olacak. Burs başvuruları 15 Eylül-15 Ekim arasında üniversitelere yapılacak.

Haberin Devamı

Burslar arasında, Ãœniversiteye GiriÅŸ Bursu, Kalkınmada Öncelikli Ä°ller Bursu, Engelli Öğrenciler Bursu ve Sabancı Vakfı-Vista Bursu olmak üzere 4 ayrı burs imkanıyla bu yıl, 1300’den fazla öğrencinin eÄŸitim masraflarına destek olacak. Â

Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere Ekim-Haziran arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsayan Sabancı Vakfı Bursları, karşılıksız olup öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Üniversiteye giriş bursu almaya hak kazanan Sabancı Vakfı bursiyerlerine 2010-2011 ders yılında her ay 285 TL ödenecek.

Sabancı Vakfı’nın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İTÜ, İstanbul, Marmara, ODTÜ, Yıldız Teknik) yeni yerleşen öğrencilere yönelik olarak dört farklı türde Sabancı Vakfı bursu bulunuyor:

Haberin Devamı

-Ãœniversiteye GiriÅŸ Bursu

Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Sabancı Vakfı tarafından belirlenen puan türlerinde en az yerleştirme puanı ve üstü puanla burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen öğrencilere veriliyor. Öğrencilerin Üniversiteye Giriş Bursu almak için, Sabancı Vakfı’nın belirlediği kriter ve kontenjanlara göre ilgili üniversitelere başvurmaları ve üniversitenin burs komitesi tarafından Sabancı Vakfı bursiyeri olarak seçilmesi gerekiyor.

-Kalkınmada Öncelikli İller Bursu

Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini bu illerdeki bir öğretim kurumunda tamamlayarak Lisans Yerleştirme Sınavı’nda  yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve Sabancı Vakfı'nın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere yerleştirilen her il’den birer öğrenciye tahsis ediliyor. Kalkınmada Öncelikli İller Bursunu alacak öğrenciler ÖSYM listelerinden Sabancı Vakfı tarafından tespit edilerek üniversitelere bildiriliyor.

-Engelli Öğrenciler Bursu

Görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, Sabancı Vakfı'nın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere yerleştirilen ve LYS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından her gruptan en üst sıralamada yer alan beşer öğrenciye veriliyor. Engelli Öğrenciler Bursunu alacak öğrenciler ÖSYM listelerinden Sabancı Vakfı tarafından tespit edilerek üniversitelere bildiriliyor.

Haberin Devamı

-Sabancı Vakfı-Vista Bursu

Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı sağlanan üniversitelerin Meslek Yüksekokullarına bağlı 2 yıllık Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümlerine sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor. Sabancı Vakfı-Vista Bursu almak için, öğrencinin Ortaöğretim Başarı Puanının en az 65 olması, kayıtlı olduğu üniversiteye başvuru yapması ve Üniversitenin Burs Komitesi tarafından Sabancı Vakfı bursiyeri olarak seçilmesi gerekiyor. Sabancı Vakfı-Vista Bursu alan öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında ödenecek burs tutarı aylık 160 TL olacak.

Son BaÅŸvuru Tarihi 15 Ekim

Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılıyor. İlan edilen koşullara uygun öğrenciler, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin burs ofislerine yapabiliyor. Sabancı Vakfı bursları için başvuru formu ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından en geç 15 Ekim 2010 akşamına kadar kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri ya da Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekiyor. Belirtilen tarihten sonra ve Sabancı Vakfı’na burs başvurusu yapılamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!