Bakan Yıldız: Cuma günü enerji kullanım rekoru kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldız: Cuma günü enerji kullanım rekoru kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 16:41

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6 Ağustos cuma günü aşırı sıcakların etkisiyle klima kullanımı ve sanayi tüketimi ile 700 milyon kilovat- saatlik tüketime ulaşıldığını bu rakamın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ‘enerji kullanım rekoru' olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız, Melikgazi Belediyesi'nce yaptırılan 2 bin 700 metrekarelik kapalı pazar yerinin açılış törenine katılırken bundan böyle açılış ve çeşitli etkinliklerde kendisine plaket veya şilt yerine kitap armağan edilmesini istedi. Yıldız, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez 34 bin megavatlık kurulu güçten elde edilen dün 700 milyon kilovat saatlik enerji tüketimiyle rekor kırıldığını, aylık artışın yüzde 13.6'yı aştığını söyledi.

Enerji tüketim rekorunu aşırı sıcak giden havalar nedeniyle klima kullanımı ve sanayicinin üretiminden kaynaklandığını anlatan, kaçak elektrik kullananların, devlet ve kul hakkı yemiş sayıldıklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, şöyle konuştu:“6 Ağustos'ta sıcakların tesiri ve sanayimizle gelinen tüketim noktalarını söyleyerek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla elektrik tüketiminin olduğu günü yaşadık. Yaklaşık 34 bin megavat'lar civarında bir güçdü.

Haberin Devamı

Türkiye'de şu ana kadar bir rekor. Bunu sembol olarak söylememiz gerekli. Bir simge olarak söylememiz lazım. Türkiye'nin krizden kurtuluşunu ve kriz öncesi rakamlarının çok üzerine çıkmasını göstermiştir. Türkiye'nin büyümesini simgeleyen bu ölçeğin daha da büyüyeceğini ve gelişme olduğunu söylüyorum. Vatandaşlara da buradan bir mesaj vermek istiyorum. Kayıp kaçaklarla ilgili olarak lütfen tarımsal alanda ve gerekse abonelerin kaçak kullanmalarını son kez ikaz ediyorum. Bununla ilgili olarak hem devlet hem de kul hakkı olduğunu söylemek istiyorum. Lütfen, elektriklerini kullansınlar ama, ücretlerini ödesinler.

 Türkiye'nin gelişimi için diğer vatandaşlara hizmet götürülmesi için, kayıp-kaçağın önlenmesi önemlidir. Türkiye ve enerji sektörü buna parelel olarak büyüyor. Büyümeyi sıhhatli olarak yapmamız açısından bunları bir kez daha hatırlatıyorum. Rekor noktaya gelişimiz hem kilima hem de sanayideki kullanımdan kaynaklandı. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ulaşılmış en yüksek rakam.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!