Ankara-Konya 1 saat 15 dk

Güncelleme Tarihi:

Ankara-Konya 1 saat 15 dk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 10:34

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 2 ay içerisinde tamamlanarak yıl sonuna doğru hizmete açılması bekleniyor. Ankara-Konya arasındaki hızlı tren hattı tamamlandığında iki şehir arasında seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya inecek.

Haberin Devamı

Ankara-Konya hızlı tren projesinden fotoğraflar

Projenin tamamlanması ile Polatlı'dan başlayarak Güneye doğru inen 250 km hıza uygun çift hatlı, elektrikli, sinyalli yeni demiryolu inşa edilmiş olacak. Ankara'dan başlayarak Konya'ya uzanan Toplam 306 km'lik hattın, 94 km'lik kesimi Ankara-Polatlı arasında, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinde yer alacak. Ankara-Konya hızlı treen inşaatı süresince  kazı için 27 milyon metreküp toprak, dolgu için ise 13 milyon metreküp toprak kullanılacak.

Ankara-Konya YHT hattında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ettirilirken 213 kilometrelik kısımda 135 kilometresinde raylar döşendi, direkler dikildi ve elektrik hattıda bir ay içerisinde çekilmiş olacak. Hattın 40 kilometrelik bölümünde ise altyapı, 38 kilometrelik bölümünde ise ray döşeme çalışmaları devam ediyor. Maliyeti 805 milyon TL olan proje kapsamında, 17 üst geçit, 26 alt geçit, 2 köprü ve bir tünel inşa edilecek.

PROJE İSTANBUL-KONYA YOLUNU DA KISALTIYOR

Ankara-Konya YHT hattı tamamlandığında Ankara-Konya arasındaki 5 saat 30 dakikalık seyahat süresi, 1 saat 15 dakikaya inecek, Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte İstanbul-Konya arasındaki 12 saat 25 dakikalık seyahat süresi ise 3 saat 30 dakika olacak.

KONYA ŞEHİR İÇİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hattın, Konya'da şehir içinden geçen 10 kilometrelik kısmında yapımı devam eden 21 adet geçidin yapım çalışmalarının de ay sonunda bitirilmesi amaçlanıyor.
TCDD yetkilileri, Temmuz ayı sonuna kadar Ankara-Konya YHT hattının alt yapı çalışmalarının, üst yapı işlerinin ise 2 ay içinde tamamlanmasını öngörüyor. Hattın alt ve üst yapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından hattın testleri yapılacak. Yetkililer, hattın yıl sonuna kadar açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

İLK RAY KAYNAĞINI BAŞBAKAN ERDOĞAN YAPMIŞTI

Üstyapı çalışmaları kapsamında rayların döşenmesine başlanan Ankara-Konya hızlı demir yolu projesinin “ilk ray kaynağı” 17 Temmuz 2009 tarihinde Konya-Pınarbaşı’nda Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!