6 aylık geçici iş için 3 bin 788 kişi başvurdu

Güncelleme Tarihi:

6 aylık geçici iş için 3 bin 788 kişi başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 13:18

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 6 ay süreyle istihdam edilecek 205 işçi için 3788 kişi başvurunca, mülakata alınacakların belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapılan binaya gelen başvuru sahipleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 5000 kişi salona sığmadı.

Haberin Devamı

EKMEK ASLANIN AĞZINDA FOTOĞRAFLARI

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerinde 6 ay çalıştırılmak üzere 14 greyder operatörü, 4 kepçe operatörü, 24 dozer operatörü, 6 ekskavatör operatörü, 127 arazöz şoförü, 30 gözetleme ve haberleşme işçisi olmak üzere toplam 205 işçi alınacağını söyledi.

Kadrolar için başvuruların Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğünde kabul edildiğini belirten Aydın, “Orman yangınları ile mücadele bir savaştır. Son yıllarda teşkilatımız özellikle araç filosu ile kendini yeniledi. Fakat son 3 yıldır 300'ün üzerinde yangın işçisi emekli oldu. Onların yerine yenilerini alıyoruz” dedi.
Orman yangın ekibini gençleştirdiklerine işaret eden Aydın, “Muğla Orman Bölge Müdürlüğü olarak 240 işçi alınacak. Bunlardan 205 işçiyi Muğla'ya alacağız. 30 işçi ise gözetleme kule işçisi olarak alınacak. Alacağımız 205 kişiye karşılık 615 kişi için kura çekimi yapılacak. 3000'in üzerinde başvuru yapıldı. 615 kişi arasında da daha sonra mülakat yapacağız. Bugün noter huzurunda kuralar çekilecek. Asil listenin içerisinde de mülakat yaparak yeni işçilerimizi almış olacağız. Bu işçiler mevsimlik geçici yangın işçisi. 5 ay 29 gün çalışacaklar” diye konuştu.

Başvuru yapan adaylar arasından pozisyonlar itibariyle asil ve yedek aday adaylarını belirlemek amacıyla Muğla Kapalı Spor Salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Yakınlarıyla birlikte kura çekimine gelen adaylardan bir bölümü, salona sığmayınca dışarıda beklemek zorunda kaldı. Kura çekiminde asil listede ismi okunanların bazıları cep telefonlarıyla ailelerine haber verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!