Yarın büyük gün

Güncelleme Tarihi:

Yarın büyük gün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 16:36

Emekliler çifte kutlamaya hazırlanıyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının düzeltilmesi için açtıkları davada yarın karar günü. Ankara 5. İş Mahkemesinin yarın 09.30’da davayı karara bağlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

ayalp@hurrriyet.com.tr

Davayı açan İşçi ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) yöneticileri ile birlikte 100 emekli bugün saat 24.00’te Ankara’ya gelmek üzere iki otobüsle İstanbul Bakırköy’den hareket edecek. Mahkemenin lehlerinde karar vermesi durumunda hem bu kararı hem de Atatürk’ün emekli oluşunun yıldönümü olan 30 Haziran Türkiye Emekliler Gününü kutlayacaklar.

6.5 milyon emekliyi ilgilendiriyor!

İşçi, Memur ve Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz'ün emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesi için Ankara 5'inci İş Mahkemesi'ne açtığı davada karar 30 Haziran'da verilecek. Hamdi Öz, Anayasa'nın eşitlik ilkesini düzenleyen 10'uncu maddesine aykırılık nedeniyle dava açtığını, ilk davanın da 17 Mart'ta görüldüğünü belirtti.
Davanın 6.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendirdiğini ifade eden Öz, “Bakanın söylediği gibi sayı 2 milyon değil. 2000 yılı ve öncesi, diye bir sınırlama da yok. Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Herkesin aynı farkı alması söz konusu değil, az ya da çok ama sonuçta herkes bir fark alacak” dedi.

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Karar emsal olacak!

Hamdi Öz, bilirkişinin kendisi için 310 liralık eksik maaş ödendiğini tespit ettiğini belirterek, “Bana faizi ile birlikte 50 bin lira fark ödenmesine karar verildi. Ancak ben hakimden konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini istemiştim. Dava Anayasa Mahkemesi'ne gitti. 30 Haziran'da Ankara 5'inci İş Mahkemesi'nde yapılacak duruşma ile benimle ilgili karara varılacak. Ancak bu karar tüm emekliler için emsal oluşturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konu Anayasa Mahkemesi’nde

5. İş Mahkemesi hakiminin konuyu Anayasa Mahkemesine gönderdiğini anımsatan Öz, konunun CHP'nin 4487 sayılı yasanın iptali için açtığı dava ile birleştiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi’nin konuyu ne zaman gündemine alacaklarını ise yarın öğrenmeyi planladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Otobüs tutlar, geliyorlar!

İMBED yöneticileri ile birlikte 100 emekli yarın 09.30’da yapılacak duruşma için Ankara’ya gelecek. Bugün saat 24.00’te İstanbul Bakırköy’den kalkacak iki otobüs emeklileri Ankara’ya getirecek. Ancak aynı zamanda Türkiye’nin başka illerinden de emekliler otobüslerle Başkent’e gelerek Türkiye Emekliler Gününü kutlayacak.

İlahi tesadüf!

Emekliler duruşmanın ardından Anıtkabir’e gidecekler. Mahkemeden lehlerine karar çıkması durumunda Anıtkabir’de hem bu kararı hem de Atatürk’ün emekli oluşunun yıldönümü olan 30 Haziran’ı kutlayacaklar.
Hamdi Öz, “Duruşma günü için 30 Haziran’ın verilmesi yani Atatürk’ün emeklilik gününe denk düşmesi bir tesadüf mü” sorumuza, “İlahi tesadüf ilahi tesadüf” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!