150 milyon liraya ‘bankacılık üssü’ kurdu, yıllık 550 milyon işlemle Avrupa’nın lideri oldu

Güncelleme Tarihi:

150 milyon liraya ‘bankacılık üssü’ kurdu, yıllık 550 milyon işlemle Avrupa’nın lideri oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 00:00

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, “150 milyon liralık yatırımla geçen mayıs ayında devreye giren bankacılık merkezimiz, artık operasyonlarımızın yüzde 98’ini gerçekleştiriyor. 3 bin 500 kişinin çalıştığı bu merkez, bize yüksek verimlilik, daha hızlı ve iyi hizmet olanağı sağladı. Akbank Operasyon Merkezi, bir yılda 550 milyon işlem gerçekleştirdi, Avrupa’nın en büyüğü oldu” dedi.

Haberin Devamı

AKBANK Genel Müdürü Ziya Akkurt, Gebze’de 150 milyon liralık yatırımla geçen yıl mayıs ayında devreye giren “Akbank Bankacılık Merkezi”nde (ABM) tüm operasyonların yüzde 98’ini gerçekleştirdiklerini söyledi. Akkurt, “2008-2009 krizinde başladığımız yatırımı kesmedik, ABM’yi 11 ayda tamamladık. Daha verimli, daha etkin çalışma ve hizmet verme ortamına ulaştık. Bu merkez, sektörümüzde pek çok yeniliğe öncülük edecek” dedi. Akkurt, Akbank Operasyon Merkezi’nin yıllık 550 milyon işlem ve 50 milyon telefonla Türkiye ve Avrupa’da lider olduğunu, ABD’de de büyük ölçekli önemli bankalara yaklaştıklarını vurguladı.
54 bin metrekare
Ziya Akkurt, Genel Müdür Başyardımcısı Hakan Binbaşgil, yardımcıları Sevilay Özsöz ve Alpaslan Özlü’yle birlikte ABM’nin kapılarını basına açtı. Akkurt, merkezle ilgili şu bilgileri verdi: “Burada 78 bin metrekarelik bir alanımız var. Bunun 54 bin metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. Bankamızın Maslak, Ümraniye, Gümüşsuyu ve Sabancı Center’da bulunan birimleri tümüyle bu merkezde toplandı. 1000 kişinin çalıştığı çağrı merkezi de buradaki yerini aldı. Şimdi artık, işlemlerimizin yüzde 2’si şubelerimizde, yüzde 98’i bu merkezde gerçekleşiyor. Bu merkezle operasyonel hız kazandık, verimlilik sağladık.”
3 bin 500 kişi çalışıyor
Akkurt, ABM’deki personel sayısının 3 bin 500 olduğunu belirterek, şunları söyledi: “3 bin 500 arkadaşımız bu merkezde, oldukça rahat bir ortamda çalışıyor. Zamanla buradaki personel sayımız 5 bin 500’e kadar çıkabilir. Aslında istesek, buradaki alanı 180 bin metrekareye çıkarıp,  15 bin kişilik Akbank ailesini tümüyle buraya toplayabiliriz. Yani, böyle bir kapasite yaratabiliriz. Ancak, buna gerek yok. Buradaki arkadaşlarımızın çalışma koşulları yüksek düzeyde tutuluyor. Sosyal aktiviteleri artırıyoruz. Buraya gelen 3 bin 500 arkadaşımızın yüzde 60’ı Avrupa, yüzde 40’ı Anadolu yakasında oturuyordu. Şimdi yüzde 70’i Anadolu yakasına taşındı. Arkadaşlarımız taşınırken maddi destek verdik.”
Akkurt, Akbank Operasyon Merkezi’nin 550 milyon işlem, 50 milyon telefon hacmine ulaştığını ifade ederek, şunları anlattı: “Bu işlem ve telefon sayısı, Türkiye’de en büyük. Avrupa’da Almanya, İspanya, İngiltere gibi bildiğimiz operasyon merkezlerinden daha büyük. ABD’deki önde gelen operasyon merkezlerine yakın bir büyüklüğü ortaya koyuyor. 550 milyon işlemin 110 milyonu ödemelerden oluşuyor. 85 milyon POS aktarımı gerçekleşiyor. 51 milyon kart, çek ve ekstre basılıyor. Yatırım fonu alım-satımı 33 milyon.”

Haberin Devamı

İki yılda 300 milyon dolar yatırım yaptık

Haberin Devamı

AKBANK Genel Müdürü Ziya Akkurt, bir soru üzerine bankanın teknolojik altyapısı için yatırımlarını sürdüğünü belirterek, “2 yılda 150’şer milyon dolar yatırım yaptık. Yani, 2 yıllık teknoloji yatırımı toplamımız 300 milyon doları buldu. Bu yatırımlarımız sürecek” dedi.

1000 kişilik çağrı merkezi satış rekortmeni görünüyor

AKBANK Genel Müdür Yardımcısı Sevilay Özsöz, 10’uncu yılını kutlayan Akbank Çağrı Merkezi’nin 60 kişilik kadroyla yola çıktığını belirterek, “Bugün 1000’i aşkın personelle hizmet veriyoruz. Yıllık çağrı sayımız 4.5-5 milyonu buluyor. Her 100 çağrının 12’sinde satış gerçekleşiyor” dedi.

Diasa ilk yüzde 10’a yerleşti

ABM’de, 3 bin 500 personeli dikkate alınarak Diasa da mağaza açtı. 1000 Diasa arasında iş hacmiyle ilk yüzde 10’a girdi.

Haberin Devamı

3.5 milyon ekstre basıyor

AKBANK Bankacılık Merkezi’nde basım işleri de yürütülüyor. Matbaada yılda 3.5 milyon ekstre basılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!