150 milyon dolara Ankara’ya gitti kral dairesi kurşun geçirmez yapıldı

Güncelleme Tarihi:

150 milyon dolara Ankara’ya gitti kral dairesi kurşun geçirmez yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

ABD’li otel zinciri Marriott, Özdoğan Grubu’nun yatırımıyla Ankara’da 150 milyon dolara otel açıyor.

Grubun lüks otel markası JW Marriott’un daha çok yabancı diplomat, devlet adamı ve krallara hitap eden kral dairesine ise kurşun geçirmez cam takıldı. Marriott International Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Rene Mooren, Edition, Ritz Carlton, Courtyard, Marriott, Renaissance markalarıyla Türkiye’de 5’i İstanbul’da, biri Antalya’da ve biri Erzurum’da olmak üzere yedi otelleri bulunduğunu söyledi.
En önemli pazar
Ankara’da temmuz ayında açılacak JW Marriott’la otel sayılarının sekize çıkacağını dile getiren Mooren, şöyle konuştu: “Söğütözü’ndeki otel temmuz ayında açılacak. İstanbul’da Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda ise başka bir Marriott açacağız. 230 odalı otel yapım halinde. Gelecek yılbaşında açılacak. Başka şehirlerde de büyümemizi sürdüreceğiz. Bölgede Rusya ve Türkiye en önemli pazarlarımızdan biri. Bu iki ülke stratejik lokasyonlarıyla bizim için önemli. Rusya’da 12 otelimiz var. Türkiye’de de çeşitli markalar altında 9 otele ulaşacağız.”
Bomba geçirmez çimento
JW Marriott Ankara Genel Müdürü Khaled Al Jamal da, Ankara’da ekim ayında açılacak 413 odalı otelin metrekare açısından şehrin en büyük otellerinden biri olacağını söyledi. Jamal, otelle ilgili şu bilgileri verdi: “Odaların 30’u suit olacak. Bin 378 metrekare büyüklüğünde balo salonu, 18 farklı kullanım alanıyla başkent kongre turizmine yeni bir soluk getirecek. Oteldeki kral dairesi Royal Griffin Suit 440 metrekare büyüklüğünde olacak. Devlet adamları, diplomat ve kralları hedefleyen bu dairenin camları kurşun geçirmez olacak. Özel güvenlikleri bullunacak. Odaların yapımında bomba geçirmez çimento kullanıldı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!