150 bin memur işinden olacak

Güncelleme Tarihi:

150 bin memur işinden olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Yunanistan’da 650 bin devlet memuru bilgi ve yetenek sınavına girecek. Düşük not alanlar kızağa çekilecek maaşlarında yüzde 25 kesinti yapılacak.

Haberin Devamı

Bir yılın sonunda da memurluktan atılacaklar. 130 milyar Euro’luk 2’inci Kurtarma Paketi Anlaşması’nda öngörülen reformlar çerçevesinde devlet sektöründen 2015 yılına kadar 150 bin memurun işten çıkarılması ya da emekliye sevkedilmesi öngörülüyor. Bu çerçevede, eğitim düzeylerine göre 650 bin memur bir yıl içinde bilgi ve yetenek sınavlarına girecek. Sınavlar bakanlıklarda çalışan memurlarla başlayacak. Sorular, memurun çalıştığı devlet kuruluşuna göre değişecek. Vergi müfettişlerine farklı, hava kontrollerlerine farklı sorular sorulacak.

‘Grexit’ istikrarsızlık yaratıyor

Öte yandan, geçen hafta Atina’da Başbakan Andonis Samaras ile görüşen AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, To Vima gazetesine verdiği demeçte “Grexit”in (Yunanistan’ın Euro’dan çıkması ihtimali) hem Yunanistan hem de euro bölgesi için istikrarsızlık unsuru olduğunu vurgulayarak, “Bu söylentiler yardımcı olmuyor. Gerekli reformları gerçekleştireceğine dair Yunan hükümetine güvenim tam” dedi. Yunanistan’ın euro’dan çıkmasının sonuçlarının önceden kestirilemeyeceğini kaydeden Rompuy, “Yunanistan için geçmişte benzeri bulunmayan ekonomik ve siyasi problemler başlar. Etkiler ayrıca Yunanistan dışında da kendini gösterir” diye konuştu. Rompuy, Yunanistan’ın daha küçük ve daha verimli bir devlet sektörüne ihtiyacı bulunduğunu da ekledi. Rompuy, Yunan halkı hem de Avrupalı ortaklarının gözünde güvenirliğini tekrar kazanması olduğunu da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!