15 yıllık başkanı 4’üncü kez seçtiler

Güncelleme Tarihi:

15 yıllık başkanı 4’üncü kez seçtiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) 17’inci Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Seçimli genel kurulda TESK Genel Başkanı Derviş Günday, 4. kez başkan oldu. Seçimde 15 yıldır TESK Genel Başkanlığını yürüten Derviş Günday ile Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu yarıştı.

Genel Kurul da 727 delegenin 711’i oy kullandı. Günday, 495 oy alırken diğer aday Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu da 205 oy aldı. Seçimde geçerli oy sayısı 700, geçersiz oy sayısı ise 11 oldu.

BAYKAL’A MİNNETTARIM:

TESK genel kurulunda konuşma yapan Derviş Günday, 18 tane dava gördüğünü, müfettişlerin gelip gittiğini kaydederek, bundan sonra da müfettişlere kapısının açık olduğunu ve korkusunun olmadığını söyledi ve şöyle devam etti: "Ben, bizim onurumuzu kurtaran Deniz Baykal’a minnettarım, teşekkür ediyorum. Esnafın sorunlarını soran Ağar’a, bizden biri olan Mumcu’ya ve Hükümet’i temsil eden Coşkun’a minnettarım. Ama Hükümet’e demiyorum o ayrı."

SİYASİLER GEÇİDİ:

TESK Genel Kurulu’na CHP Genel Başkanı Başkanı Deniz Baykal, DYP Lideri Mehmet Ağar ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!