15 Temmuz şehitleri anısına "Şehitler Çınarı"

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehitleri anısına Şehitler Çınarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:21

Türk Telekom, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi şehit olanlar anısına 81 ilden toprak getirerek Acıbadem Muhtarlığı bahçesine Şehitler Çınarı dikti.

Haberin Devamı

Türk Telekom, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan vatandaşlarımızı çeşitli etkinlikler ile andı. Etkinlikler kapsamında, darbe girişimi sırasında ablukaya alınan ve 6 şehidin verildiği Acıbadem Türk Telekom binasında Mevlid-i Şerif okundu.

15 Temmuz şehitleri anısına Şehitler Çınarı


Acıbadem’deki direnişte şehit düşen kahramanların ailelerinin katılımı ile gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif ve anma törenine Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’da telekonferans sistemiyle katıldı.

Yıldırım, Türk Telekom ve Acıbadem halkına seslendiği konuşmasında “Hain darbeciler Türk Telekom’un Acıbadem binasını işgal etmeye kalktılar ama hiç hesap etmedikleri kahraman Acıbadem halkı, Türk Telekom çalışanlarının yanında oldu. Darbecilerin amacı, radyo ve TV’leri ele geçirmek, yayınları kesmek, telekomünikasyon operatörlerini işgal etmek, böylece iletişimi kestikten sonra, kirli emellerine ulaşmaktı. Bu kahramanlar göğüslerini siper ettiler, 6 şehit verdiler ama Türk Telekom’u vermediler” dedi.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, muhtarlık bahçesinde gerçekleştirilen törene Türk Telekom yetkilileri ve 15 Temmuz gecesi darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla şehit edilen Acıbadem Mahallesi Muhtarı Muhtar Mete Sertbaş'ın eşi Rahşan Sertbaş ve çocukları katıldı.

Törende konuşan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, dikilecek çınarla, 15 Temmuz kahramanlığının gelecek kuşaklara anlatılmak istediğini bildirdi.

Kutlu, "Gelecek nesillere bizim yaşadıklarımızı anlatmak adına bu çınarı bugün burada sizlerin huzurunda şehitlerimizle beraber dikeceğiz ve bu inşallah geleceğe taşınacak, yüzyıllar boyunca buradaki mücadele dilden dile aktarılacak." değerlendirmesinde bulundu.

Şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş, "Onların sayesinde ayaktayız. Buraya gelmem bile çok zor, bakamıyorum çok kötü oldum, çok duygulandım. 81 ilden
gelen bu topraklarla onun ruhu yaşatılıyor." ifadelerini kullandı. Sertbaş'ın zaman zaman duygulandığı görüldü.

Haberin Devamı

Türk Telekom şehidi Şirin Diril'in ağabeyi Abdullah Diril, kardeşinin acısının hala taze olduğunu belirterek, "Gurur duyuyoruz kendisi ile bize böyle bir şeref yaşattığı için. Bu bayrağın üzerinde bir damla da bizim kanımız var. Bu hainler bilsinler ki biz her zaman canlıyız bu vatana bir zarar veremeyecekler." şeklinde konuştu.

Şehit Murat Mertel'in babası Abdulhadi Mertel ise yaşadıkları acıyla birlikte gururlu olduklarını kaydederek, tekrar böyle bir olay yaşansa yine koşacaklarını anlattı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Acıbadem Türk Telekom binası önünde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında düzenlenen şehitleri anma ve mevlit programında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde vatandaşların iletişim organlarını yoğun şekilde kullandığını söyledi.

Haberin Devamı

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısına kulak verenler, eğer canları pahasına iletişimin kesintisiz sürmesini sağlayan bu kardeşlerimiz (Türk Telekom ve diğer operatörler) olmasaydı tamamen karanlıkta kalacaktık ve gerçekleri her şey olup bittikten sonra öğrenecektik." diyen Sayan, vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekranlarda göremeseydi ne yapacağını bilememeyle karşı karşıya kalacağını ifade ederek, şöyle konuştu:  "Acıbadem halkı 6 şehit ve 12 gazisiyle vatan sevgisinin ne olduğunu bizlere ve gelecek nesillere adeta Çanakkale ruhu ile gösterdi. Şehitlerimizin emanetleri emanetlerimizdir. 15 Temmuz şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!