15 içecek birimi açtı 60 milyon yolcuyu doyurma hedefi koydu

Güncelleme Tarihi:

15 içecek birimi açtı 60 milyon yolcuyu doyurma hedefi koydu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 00:00

Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 7, Dış Hatlar Terminali’nde 8 olmak üzere 15 yeni yiyecek içecek biriminin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, “2000 yılında 14 milyon dolar ciro yaparken, geçen yıl 100 milyon dolara ulaştık. Asıl hedefimiz 2020 yılında 60 milyon yolcuyu doyurmak” dedi. Şu anda yaklaşık 30 milyon yolcuya catering hizmeti verdiklerini aktaran Cesur, bu nedenle 2020’de 60 milyon yolcu hedefine çok uzak olmadıklarını kaydetti. Cesur, “2011’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na yaptığımız 4.5 milyon Euro yatırımla, 110 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz” dedi.

Terminal dışına çıktı

Havalimanlarında terminal dışında da hizmet vermek istediklerine işaret eden Cesur, şunları söyledi: ‘Cakes&Bakes’le terminalin dışındaki operasyonlara doğrudan girmiş bulunuyoruz. Bunu büyütmeyi hedefliyoruz. Uçak catering hizmetlerinde ise Türk Hava Yolları’nın ikram kuruluşu var. İhalesi devam ettiği için şu an böyle bir şey düşünmüyoruz. Ancak, Makedonya ve Gürcistan Tiflis’te uçak içi ikram operasyonunu yürütüyoruz.”
Sadettin Cesur, TAV’ın yanısıra 5 ülkede faaliyetlerini yürüttüklerini hatırlatarak, TAV dışında da yurtdışında açılan tüm ihaleleri takip ettiklerini ifade etti.

BTA İstanbul’da kuruldu dünyada 146 noktaya yayıldı

SADETTİN Cesur, BTA Catering’in 1999’da Atatürk Havalimanı’nın yiyecek içecek operasyonunu yürütmek için kurulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “BTA, TAV ‘ın tüm terminallerinde hizmet veriyor. BTA Catering’in Türkiye’deki operasyonlarının yanında 5 ülkede 10 terminalde 146 noktada hizmet veriyor. İç hatlarda Kantin, Kokpit, Greenport, Tadında Anadolu ve Cakes&Bakes ile hizmet sunuyoruz. Dış hatlarda ise yolcular Quick Asia, Sweet Delights, Turcuisine, Cakes&Bakes cafe ve restaurantlarından yararlanabilecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!