15 bin öğrenciye burs verdi sağlık taraması için yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

15 bin öğrenciye burs verdi sağlık taraması için yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 00:00

Anadolu Vakfı bünyesinde yer alan ve Johns Hopkins stratejik ortaklığıyla hizmet veren Anadolu Sağlık Merkezi, ‘Gezici Sağlık Aracı’ ile ilk etapta bulunduğu bölgede olmak üzere, ilköğretim okullarında sağlık taramasına başlayacak.

5 bin çocuğu diş, göz ve çocuk sağlığı taramasından geçirerek, 15 bin muayene yapması hedeflenen ‘Gezici Sağlık Aracı’ hastane ile koordineli çalışacak. Bu hizmetler vakfın, maddi imkanı olmayan hastalara bakım için ayırdığı 5.4 milyon TL bütçeden karşılanacak. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Ödeme gücü olmayan insanlar için bu bütçeyi ayırdık. Hem hizmet hem de hastanenin gelişmesi anlamında sağlığa yatırımımız durmayacak” dedi. Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şanal ise, vakfın gelir kaynağını grup şirketlerinin kârlarından gelen paylar olduğunu belirtti. Şanal, “2011 bütçemiz 30 milyon lira.. 5.4 milyon TL’si maddi imkanı olmayan hastalara bakım için ayrıldı” dedi. Şanal, Anadolu Vakfı’nın 31 yılda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 40’ı aşkın eser yaparak, devlete bağışladığını belirtti ve, “Kuruluşumuzdan bu yana 15 bin öğrenciye burs verdik. Şu an 850 burslu öğrencimiz var. Bugüne kadar vakıf kapsamında 450 milyon liralık harcama yaptık” diye konuştu.

Üniversite için fon biriktiriyoruz

ANADOLU Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Johns Hopkins stratejik ortaklığıyla hizmet veren Anadolu Sağlık Merkezi’nin, üniversite de kuracağını hatırlatarak, “Sağlık ağırlıklı bir üniversite çalışmamız var. İzinler ve projelerin hazırlanma aşamasındayız. Vakfın imkanlarının büyük kısmını hastaneye harcadık, sonraki aşamada üniversite için fon biriktiriyoruz. 2-3 yıl içinde bir proje ortaya çıkaracağız. Bir arazimiz var orada üniversiteyi kuracağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!