Yemeksepeti Rusya'ya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yemeksepeti Rusyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2010 14:25

Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi yemeksepeti.com, Rusça’da “restorandan” anlamına gelen “izrestorana.ru” adıyla ilk olarak Moskova’da faaliyete geçti.

Haberin Devamı

Bugünden itibaren 191 üye restoranla tüm Moskova ve çevresinden yemek siparişi alan izrestorana.ru, Rusya’nın ilk ve tek online yemek siparişi sitesi konumunda bulunuyor. Site, Rusça ve İngilizce olarak hizmet veriyor.

Şirket, 2011 sonuna dek 2,5 milyon dolar seviyesinde yatırım yaparak Rusya’da 10 farklı şehirde olmayı, iki sene içinde ise eski Rus cumhuriyetlerinin tamamında yer almayı hedefliyor.  Bu yıl Türkiye ve yurtdışında toplam 110 milyon dolar işlem hacmi gerçekleştirmeyi hedefleyen şirket Türkiye'de 13 ildeki varlığını 2011 sonunda kadar 50 ile yayacak.

Izrestorana.ru, Rusya’da 10 farklı şehirde olacak

Yurtdışına yönelik yapılanma çalışmalarını birkaç yıldır sürdürdüklerini belirten Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, “Rusya, bulunduğu konum, ticari ilişkiler ve pazar potansiyeli nedeniyle önem verdiğimiz ve hemen harekete geçmek istediğimiz bir ülkeydi.  Detaylı bir hazırlık sürecinin ardından izrestorana.ru adıyla ilk etapta Moskova’da hizmet vermeye başladık" dedi.  Rusya yatırımlarına kısa süre sonra St. Petersburg ile devam edeceklerini de ifade eden Aydın, 2011 yılının sonuna kadar 2,5 milyon dolar seviyesinde yatırım gerçekleştirerek Rusya’da 1 milyonun üzerinde nüfusu olan 10 farklı şehirde olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dünyanın farklı coğrafyalarına yönelik çalışmalarını sürüdüreceklerini söyleten Aydın, 1-2 ay içerisinde başka bir ülkede de faaliyete geçeceklerini ve en kısa sürede bu ülkenin adını da kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Rusya'da suşi ikinci sırada

Rusya girşimlerinin Türkiye'deki internet sektöründeki büyük etki yaratacağını açıklayan Izrestorana.ru Genel Müdürü Saba Bener, çok yakın gelecekte Rusya ve tüm dünya genelinde Türk internet sektöründen , 'böcekçiden, sepetçiden' şeklinde konseptler geleceğini söyledi.  Rusya pazarını ve tüketici davranışlarını çok iyi incelediklerini kaydedeb Bener, "“Rusya’da paket sipariş pazarına baktığımızda, Türkiye’de ve dünyada olduğu gibi pizza ilk sırada bulunuyor. Ancak ülkemizden farklı olarak Rusya’da ikinci sırada sushi yer alıyor" dedi. 

Rusya’da 1,5 yıla yakın süren kapsamlı bir hazırlık aşamasından geçtiklerini belirten Bener şöyle devam etti; “Izrestorana.ru ismi bile özenli bir çalışma neticesinde belirlendi ve Rus uzmanlar tarafından yürütülen bir araştırma ile halk oylamasından sonra kararlaştırıldı. Izrestorana, Rusça’da ‘restorandan’ anlamını taşıyor. Ruslar kendi dillerindeki internete runet diyorlar. Bu nedenle biz de ‘runet’in en lezzetli sitesi’ sloganıyla yola çıktık. Ekibimiz hem Rusya’da hem İstanbul’da çalışıyor. Moskova’daki ekip genel yönetim, pazarlama, muhasebe ve restoran ilişkilerini, İstanbul’daki ekip ise sitenin yapımını, güncellenmesini, menülerin hazırlanmasını ve müşteri ilişkilerini yürütüyor. Çağrı merkezimiz izrestorana.ru’nun üye restoran ve kullanıcılarına Rusça ve İngilizce olarak hizmet veriyor. Bunun yanı sıra izrestorana.ru’nun daha test aşamasının ilk günlerinden itibaren Moskova’da yaşayan Türklerden çok büyük ilgi gördüğünü de belirtmek isterim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!