Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun Genel Kurulu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun Genel Kurulu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 00:00

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF) 29. Olağan Genel Kurulu, Büyük Anadolu Oteli Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kurul'da 2 adaydan birisi olan Mehmet Yiğiner, mevcut yönetimin hiç bir hizmette bulunmadığını savundu.

Divan Kurulu başkanlığına TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in seçildiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Denetim kurulu, yönetim kurulu ve bilançoların oy birliği ile kabulünün ardından, federasyon başkanlığına aday olan, mevcut başkan Fevzi Apaydın ile Mehmet Yiğiner konuştu.

Fevzi Apaydın, 3 senedir federasyon başkanlığını yürüttüğünü anımsatarak, şoför esnafının sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

Yiğiner'in seçim çalışmaları sırasında delegeleri yanıltmaya yönelik bir takım açıklamalarda bulunduğunu iddia eden Apaydın, siyasi otorite ile kişisel ilişkileri olduğunu ima ederek yapılan seçim çalışmasının, etik olmadığını belirtti. Yiğiner'e de seslenen Apaydın, şunları söyledi:

“Bu makama aday olacak kişinin gerçekleri yansıtmayan, kişisel çıkar amacına yönelik bilgi kirliliği ile kişileri yanıltmayı ilke edinmemiş olması lazım. Seçilerek buraya gelmiş olan delegelerin oylarını dizüstü bilgisayar, para gibi maddi şeyler dağıtmak suretiyle satın alabileceği şeklinde düşünce yapısına sahip olmaması gerekir. Bir oda başkanının böyle bir harcamayı nasıl ve nereden finanse ettiği hususunda kimsenin kafasında bir şaibe yaratılmamalıdır. En önemlisi de böyle bir davranışın teşkilat mensuplarına yapılacak en büyük hakaret ve saygısızlık olduğunu bilebilecek bir kişiliğe sahip olması gerekiyor.

Bu makama aday olacak kişi sorun yaratan değil çözen, birleştirici özelliği üst düzeyde, topluma örnek bir kişi olmalıdır. Ayrıca bu makama aday olacak kişi hakkında tehdit etmek, hakaret etmek, darp gibi çok ciddi suçlamalar nedeniyle Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar ve ceza mahkemelerinde görülen davalar olmamalıdır.”

BİR HİZMET GÖSTERİN ADAYLIKTAN ÇEKİLEYİM

Mehmet Yiğiner ise şoför esnafına yardımcı olmak için başkanlığa aday olduğunu söyledi. Mevcut yönetim tarafından şoför esnafının yararına hiçbir hizmetin yapılmadığını savunan Yiğiner, “3 yılda bana bir tane olumlu hizmet gösterin, ben aday olmayacağım. Bir tane kazanılmış hak gösterin, adaylığımı hemen çekeyim” dedi.
Şoför esnafının ve odalarının üç sene içinde birçok kazanılmış hakkını kaybettiğini iddia eden Yiğiner, şunları söyledi:
“Bizim görevimiz sadece esnafa hizmet etmektir. Biz sadece bu esnafı yönetmek için adayız, başka yerleri yönetmek için değil. Otobüsçüler bu dönemde tamamen belediyelerin insafına bırakıldı. Tüm yetkilerimiz belediyelere devredildi. Bu yetkiler devredilirken siz burada değil miydiniz? Kamyoncuların durumu zaten ortada. Minibüsçülerin, taksicilerin ve servisçilerin durumları yok. Ceza puanlarını bile düşüremeyen bir yönetim, bizim kaderimiz olmamalı. Şoförlerimiz belediyelerden yardım alır hale geldiler.
Bizim hakkımızda davalar varmış. Biz esnafımızın hakkını koruduğumuz için, elimizi taşın altına soktuğumuz için bunlarla karşı karşıyayız. Bir kişi 'Bizim hakkımızı gasp etti. Seçim süresince bizi aldattı' diyebiliyor mu?”
Yiğiner'in konuşmasının ardından yeniden kürsüye çıkan Fevzi Apaydın, odalara yapılan yardımları anlattı.
Öte yandan Yiğiner'in konuşması sırasında salonda bulunan ekranda Yiğiner'in görüntüsünün kısa süreli kesilmesine bazı delegeler tepki gösterdi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongreye Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 5 bin delege katıldı.
Toplantıya katılan CHP milletvekilleri Derviş Günday, Mehmet Ali Susam ile MHP Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz'a ve TŞOF'de 40. yılını dolduranlara plaket verildi.
Konuşmaların ardından 16 sandıkta oy verme işlemine başlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!