Dolarda tansiyon yüksek

Güncelleme Tarihi:

Dolarda tansiyon yüksek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 10:57

Almanya Başbakanı Merkel'in piyasalarda çıplak açığa satışı yasaklaması ile başlayan gerginlik Türkiye'yi de etkiliyor. Dün uluslararası piyasalarda 1.59 ile yaklaşık son 1 yılın en yüksek seviyesine tırmanan dolar kuru bugün de hareketli görünüyor.

Haberin Devamı

   Â

Dolar içeride 1.57 TL seviyesinin hemen altında hareket ediyor. Dolar salı günkü son işlem gününde 1.54 liradan günü tamamlamıştı. Euro ise sabahki son işlemlerde 1.9450 TL'den el değiştirdi.

PİYASANIN ÇİVİSİNİ ALMANYA OYNATTI

Almanya’dan dün gelen çıplak açığa satışın yasaklandığı haberi piyasalarda dengeleri bozdu. Bu haberin ardından euro dolar karşında 1.22 ile son dört yılın yeni en düşük seviyesine geriledi. Bugün ise euronun dolar karşısında hafifçe toparlandığı ve 1.24 seviyesini zorladığı görülüyor.

Dün yurtdışındaki türbülanstan resmi tatil sayesinde kurtulan Türkiye, haberin etkilerini bugün hissediyor. Açılışla birlikte dolar 1.57 sınırına doğru yükselirken, 1 yılın zirvesine yaklaştı. Borsa ise yüzde 1.8 kayıpla 56 bin puanın altına geriledi.

Haberin Devamı

ÇIPLAK AÇIĞA SATIŞ NEDİR?

Yatırımcıların hiçbir maddi yükümlülük altına girmeden, sadece bir kağıdın değerinin ileride daha da düşeceği varsayımından yola çıkarak para kazanabildiği finans işlemlerine açığa satış adı veriliyor.

Ayrıntılar geliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!