Cruise turu ‘ödül’ oldu, İstanbul’da 100 milyon dolara yeni otel yapacak

Güncelleme Tarihi:

Cruise turu ‘ödül’ oldu, İstanbul’da 100 milyon dolara yeni otel yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 00:00

Dilek Holding bünyesindeki Çeşme Sheraton, İsrailli Ofer biraderlerin ortak olduğu Royal Caribbean’la anlaşarak, otelde konaklayanları cruise turuna gönderecek.

1 Haziran-8 Eylül arasında 7-8 gece konaklayan müşterilerini dünyanın ikinci büyük gemisi olan 5 yıldızlı Liberty of The Seas ile Akdeniz turuna çıkaracak. Royal Caribbean Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Uri Schnabel, Çeşme Sheraton’la yaptıkları anlaşmayı bir sıçrama tahtası olarak gördüklerini belirterek, “Şirketin Türkiye temsilciliğini açtığımız 2006 yılında, 1500 kişiyi cruise ile tatile gönderiyorduk. Bu sayıyı 5 bine çıkardık. Cruise çok hızlı büyüyen bir pazar. Ama dünya genelinde taşıdığımız 4 milyon yolcu içinde pay oldukça küçük. Biz de bu pazardaki payımızı büyütmek istiyoruz. Sheraton da bizim için bir fırsat. Kampanya için çok iyi fiyatlar verdik” dedi.

750 kişilik kapasite

Çeşme Sheraton Oteli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek de, şu ana kadar düzenledikleri kampanyalarda yaklaşık 1500 kişiyi hediye tatile yolladıklarını, cruise için de 750 kişilik kapasiteleri olduğunu söyledi. Toplam 3 gemiyle yapılacak kampanyayla her gemide 250 Türk’ün yer alacağını dile getiren Dilek, “Bu Türkiye’de bugüne kadar hiç yapılmamış bir kampanya. Normalde cruise tatilinin bedeli Akdeniz için 600 Euro, İskandinavya için 750 Euro. Çeşme Sheraton’da 1925 TL ödeyip 1 hafta tatil yapanlar bu kampanyadan yararlanacak” diye konuştu.

100 milyon dolarlık otel

Bu arada, Dilek Holding, İstanbul Şişli’de 100 milyon dolarlık otel yatırımına hazırlanıyor. Daha önce Çukurova Grubu’na ait olan Şişli’deki arazi Hollandalı bir yatırım fonuna geçmişti. Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, araziyi Hollandalı fondan satın aldıklarını belirterek, 5 yıldızlı otel planları olduğunu açıklayarak, şu bilgileri verdi: “48 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak otelin yatırım bedeli arazi dahil 100 milyon dolar olacak. Yatırımın 2011 Aralık ya da 2012 Şubat ayında tamamlanmayı planlıyoruz. 6 yıldır İstanbul’un merkezinde yer arıyorduk. Bu bölge Kongre Vadisi’ne yakın ve metroya da 100 metre mesafede. Şehrin merkezinde 320 odalı otel yapabilecek başka bir yer yok Şişli dışında. İstanbul’da Tepebaşı’nda da şehir oteli projemiz var. İstanbul Avrupa Yakası’nda bir otel daha hedefliyoruz.”

İşbirliği genişleyecek Çeşme’ye turist çekilecek

OTEL konaklamasını cruise tatiliyle ilk kez ödüllendirdiklerini de aktaran Royal Caribbean Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı Uri Schnabel, “Sheraton ile yaptığımız bu işbirliğini daha da genişletmek istiyoruz. Akdeniz ve İskandinav turunun dışında düğer rotaları da ekleyebiliriz. Ayrıca bu anlaşmayı iki taraflı yapmak ve bizde cruise tatili yapan müşterilerimize Çeşme’de tatil vermek konusunda görüşme halindeyiz” diye konuştu.

Royal Caribbean gemileri 2011’de yolcu alacak

GALATAPORT ihalesini alamayan Ofer Ailesi yine de gemileri Türkiye’den kaldırmaya kararlı. Türkiye’yi Royal Caribbean için kalkış noktası yapmayı planladıklarına dikkat çeken Türkiye temsilcisi Bülent Tatlav, “Royal Caribbean gemileri Türkiye’ye uğramıyordu. Mayıs 2011’den itibaren Kuşadası Limanı’ndan yolcu almaya başlayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!