Sebze meyve fiyatları düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Sebze meyve fiyatları düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 10:23

Havaların ısınmasıyla birlikte Antalya ve ilçelerindeki sera üretim bölgelerinde, tarla ve seralar ile toptancı hallerinde ürün bereketi yaşanıyor. Meyve sebze fiyatları geçen haftaya göre en az yüzde 30 ucuzladı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının ve nem oranlarının bölgede etkili olması nedeniyle sera üretim bölgelerinde başta biber ve domates olmak üzere tüm ürünlerde bolluk yaşanıyor. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de üretimin bollaşması nedeniyle sebze meyve fiyatları geçen haftaya göre önemli miktarlarda ucuzladı.

Birinci ekim bitmeden ikinci ekim ürünün pazara giriş yapmaya başladığına işaret eden yetkililer, önümüzdeki günlerde ürün yığılması beklendiğini kaydetti. Yetkilileri, Toptancı Hali'ne geçmiş yıllara oranla daha fazla miktarda ürün girişi olduğunu ancak kalite sorununun sürdüğünü bildirdi.

Antalya Toptancı Hali'nde geçen haftaya göre çileğin fiyatı 50 kuruş, kavunun 60 kuruş, 17 Kg'lık kasa yatak limonun 2 TL, Kaliforniya biberinin 3 TL, kapya biberinin 2 TL, domatesin 30 kuruş, çeri domatesin 80 kuruş, taze fasulyenin 20 kuruş, ıspanağın 20 kuruş, kabağın 40 kuruş, karnabaharın 50 kuruş, marulun 10 kuruş, patatesin 30 kuruş, salatalığın 20 kuruş, yerli kuru sarımsağın ve kuru soğanın fiyatı da 1 lira ucuzladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!