Avrupa’yı Türk döneri sardı sıra robota geldi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’yı Türk döneri sardı sıra robota geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

Hollanda’da yatırımları bulunan İzmir merkezli Güçtek A.Ş. tarafından üretilen döner robotu büyük ilgi gördü. Güçtek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kabakyer, döner robotunun şu anda Almanya, Avusturya, İsveç, Hollanda, Polonya gibi ülkelerde olmak üzere 28 büfede kullanıldığını söyledi.

13 bin Euro

Döner robotunun ilk kez 1 yıl önce piyasaya çıkardıklarını belirten Kabakyer, şunları söyledi: “3 ayrı programlamayla çalışabilen döner robotu, üzerindeki sensörler sayesinde dönere olan mesafeyi belirliyor. Kullanılan dönerin şekline göre eğimi belirlenen döner robotu, uzaktan kumandayla çalışıyor.
Döner robotunun sanayi ve perakendeye yönelik iki ayrı tipi bulunuyor. Sanayi tipi robotlar maksimum 150 kilo taşıyor. Döner büfesi ve restoranlar için ise maksimum 100 kilo taşıyabilen iki ayrı robot mevcut. Döner robotlarının fiyatları ise 13 bin 500-17 bin 500 Euro arasında değişiyor.”

Almanya’da 2.4 milyar Euro’luk döner satılıyor

AVRUPA Türk Döner İmalatçıları Derneği (ATDİD) tarafından düzenlenen DÖGA’ya döner imalatçıları ve gastronomi ürünleri pazarlayan firmalar katılıyor. ATDİD Başkanı Tarkan Taşyumruk, dönerin Almanya’nın önde gelen fast food ürünü olduğunu belirterek, şunları söyledi: “2.4 milyar Euro yıllık cirosuyla Alman ekonomisine büyük katkı sağlanıyor. Bu fuarla birlikte, sektöre dikkat çekmeyi ve sektördeki gelişmeleri tanıtmayı hedefliyoruz. Gelecek yıllarda da fuarı devam ettireceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!