Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
09 Şubat 2012 Perşembe 15:04

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ekonomi Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Erken rezervasyonda sigorta bereketi

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
11 Mart 2010
Etstur, 1 Şubat- 8 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Erken Rezervasyon ilk dönem sonuçlarını açıkladı.

Buna göre erken rezervasyonların sayısı 82 bine ulaşarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 64 artış gösterdi.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, geçen yıl 50 bin olan sayının 82 bine yükselmesindeki en büyük faktörün erken rezervasyon sigortası olduğunu belirtti. Ersoy sözlerine şöyle devam etti:

"Etstur misafirlerinin yüzde 85’i tatil paketlerine, tatillerine 72 saat kalana kadar koşulsuz iptal hakkı sağlayan Erken Rezervasyon Sigortası Sigortası’nı eklettirdi. Tatil bedellerinin sadece yüzde 1’i kadar bir bedeli, yani 10-20 TL gibi bir rakamı ödeyerek, tatillerinin iptal olması durumunda aynı gün içinde paralarının tamamını, koşulsuz geri alabiliyorlar. Etstur’un misafirlerine sunduğu sigorta güvencesi, Erken rezervasyonun daha fazla benimsenmesine imkan sağladı. Türk turizmine erken rezervasyon sigortasını kazandırmanın ve sigortanın daha ilk dönemde tatilciler tarafından büyük oranlarda benimsenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz."
 
Ersoy, erken rezervasyonun dört döneminde, toplam hedeflerinin 150 bin kişi olduğunun da altını çizdi.


Bölgelerin 1. rezervasyon dönemdeki yüzdelik dağılımı, bölgelere göre şöyle:
Kemer              % 29
Bodrum            % 16
Side                 % 15
Belek               % 14
Alanya             %   7
Marmaris         %   5
Lara                 %   4
Diğer                % 10

 

  Yorum Sayısı 1 / 1     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Zekeriya Keles 11/03/2010 - 11:15
Türkiyede izin yapmak icin cok güzel yerler var
Çok İyi %20 İyi %18 Normal %20 Kötü %20 Beğenmedim %18
Bu haberin diğer yorumcuları
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 1 / 1     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
          Vuslat Doğan Sabancı       Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH