1400 fabrikamız var köfteciyiz sanıyorlar

Güncelleme Tarihi:

1400 fabrikamız var köfteciyiz sanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

İstanbul sanayisinin arka bahçesi olarak hızla sanayileşen Tekirdağ’da 11 Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) ve farklı alanlarda 1.400’e yakın sanayi kuruluşu faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Ancak, bu sanayicileri ilçelerde ticaret odaları temsil ediyor. İlde ise Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası bulunuyor. Sanayiciler müstakil bir sanayi odası kurmak istiyor.

ÇERKEZKÖY OSB’DE LİDER

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Sanayicinin sorunları da çözüm yolları da farklıdır. Bizi ticaret odaları temsil edemez. 1039 sanayicimizin katılımı ile Tekirdağ Sanayi Odası’nun kuruluşu için müracaatımızı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yaptık. Bakanlık Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) görüş sorarak karar veriyor. TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da ziyaret ettik ve girişimimizi anlattık. Kendisi, ‘bu kadar sanayicimiz istiyorsa tabii ki olumlu bakarız. Seçimlerden sonra gerekeni yaparız’ dedi. Sanırım Eylül gibi odamızın kuruluşu gerçekleşir” dedi.
Ömer Sarıoğlu, Tekirdağ’ın sanayideki gücünün ülke geneliyle kıyaslandığında halen sanayi odası olan birçok ilden daha fazla olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Şu anda sanayi odamızı kurmuş olsak Türkiye’nin en büyük 6’ncı sanayi odası oluruz. İlimizde 1.400’e yakın sanayi kuruluşu var. Bazı OSB’lerimiz doldu bazılarında yeni tesisler kurulmaya devam ediyor. 120 bin SGK’lı kayıtlı sanayi işçimiz var. Tekirdağ denilince insanların aklına ‘Tekirdağ Köftesi’ geliyor. Doğrudur köftemiz çok lezzetli ama bu kadar fabrikayla bizim sanayimiz çok daha meşhur olmuş durumda. Biz ticaret odalarında tuhafiyecilerle, fırıncılarla, kuaförlerle birlikte temsil edilemeyiz. Bu şekilde sorunlarımıza çözüm bulamayız.”

ERGENE’Yİ ÇÖZERİZ

Tekirdağ’da sanayiden kaynaklanan en büyük sorunun da Ergene’nin kirliliği olduğunu söyleyen  Sarıoğlu, Tekirdağ’daki 11 OSB’nin hepsinin de  Ergene etrafında bulunduğunu vurguladı. Sarıoğlu, “Merkezi arıtma ihalesi yapılıyor. Atık sular arıtılacak ve tek merkezden Marmara’nın açığında derin denize dökülecek. Bunların sağlıklı yürümesi de sanayi odası ile mümkün olabilir. Ayrıca Tekirdağ büyükşehir de oldu” diye konuştu. Sarıoğlu, Devlet Demiryolları Tekirdağ-Bandırma Tren Feri Projesi’nin de ilin uluslararası yük taşımacılığında ve yeni sanayi yatırımlarını çekmesinde önemli etkenlerden biri olacağını belirtti.

Haberin Devamı

400 milyon dolarlık yeni liman yapılıyor

Haberin Devamı

ÇERKEZKÖY OSB Başkanı Ömer Sarıoğlu, dünyanın 2’nci büyük konteynır taşımacılık şirketi MSC’nin işbirliğininde, 400 milyon dolarlık yatırımla Tekirdağ’da yeni liman inşaatının devam ettiğini belirterek, “Linanın adı Asyaport. Dünya yük taşımacılığının yüzde 12’sine hakim MSC’nin filosunda halen 1.5 milyon Teu kapasiteli 321 konteynır gemisi var. Asyaport uluslararası bir liman olacak. Büyük gemilerle yük buraya inecek, buradan da küçük gemilerle Karadeniz’e dağılacak. Açılış 29 Ekim 2013’te planlanıyor. Bu yatırımla Tekirdağ en büyük taşıma noktalarından
biri olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!