‘Şahinaz Anne’ye komşu genelev 175 bin liraya ‘icra’dan satılık

Güncelleme Tarihi:

‘Şahinaz Anne’ye komşu genelev 175 bin liraya ‘icra’dan satılık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 00:00

Zonguldak’ta “Şahinaz Anne” olarak tanınan genelev kraliçesi Şahinaz Karakuş’a komşu genelev, 150 bin liralık borçla icraya düştü. Yayınlanan ilana göre, genelev 175 bin liralık esas değerle satışa çıkarıldı. İlandaki “İyi mevkide” tanımı dikkati çekti.

Haberin Devamı

ZONGULDAK’ın genelev kraliçesi, ‘Şahinaz Anne’ olarak tanınan Şahinaz Karakuş’un Ontemmuz Mahallesi’ndeki genelevinin yan komşusu borçları nedeniyle icralık oldu. İcralık.com’da yer alana ilana göre, genelev Zonguldak belediye binasına ve Zonguldak tren istasyonuna çok yakın. İlanda genelevin “iyi bir mevki”de olduğu vurgulanıyor. Zonguldak 3’üncü İcra Müdürlüğü’nde açık artırma ile satışa çıkarılacak genelevin 150 bin TL’lik borcu nedeniyle icralık olduğu belirtiliyor. İlana göre, genelevin satışa esas değeri ise 175 bin lira. 2007’ye 2408 dosya numarasıyla http://www.icralik.com/ adresinde yayınlanan ilanda, “Zonguldak ili, Merkez İlçe, Ontemmuz Mahallesi, 1 Nolu Acılık Sokak’ta 200 ada 5 parselde 629.21 metrekare arsa niteliğinde, taşınmaz ile üzerinde mevcut 3 katlı kargir yapı tarzında inşa edilmiş, genelev olarak kullanılmaktadır” denildi.
Ulaşımı kolay
İlana göre, Zonguldak belediye binasına ve Zonguldak tren istasyonuna çok yakın olan genelevin trafik yönünden ulaşımın kolaylıkla sağlandığı ilanın iki yerinde özellikle vurgulandı. Bulunduğu konum ve çevre özellikleri açısından iyi bir mevkide olduğu belirtilen genelevin, belediyenin tüm altyapı hizmetlerinden yararlandığı da belirtildi. “Eski yapı olup ahşap görünümü vardır” denilen genelevin binasının da dışının sıvalı-boyalı, üzerinin çatılı, ısıtma sisteminin sobalı olduğu ifade edildi. Genelevin üst katı hol-banyo-wc 6 oda şeklinde 71 bin 98 metrekareden oluşuyor. Orta katı da hol-banyo-wc ve 5 odadan oluşuyor. 5340 metrekarellik alt katta ise banyo-wc-2 oda ve giriş holü yer alıyor.
Mahalleli şikayetçi
Ontemmuz Mahallesi’nin muhtarı Süleyman Kavşut, icralık olan genelevin bulunduğu ada içinde 6 genelevin daha yer aldığını belirterek, “Bu icralık ev Şahinaz anne dediğimiz Şahinaz Karakuş’un evlerinin yanında. Buradaki iş sahipleri bu genelevlerin kapanması için valiliğe başvurmuştu. Çünkü tren istasyonunun karşısında iyi bir alanda. Öğrenciler geçiyor. Bir de yakınına köprü yapıldı, iyice göze batıyor. Aileler de şikayetçi. Bir tanesinin satılması çözüm olmaz” dedi.
Bizim evler değil
2006’da 86 yaşındayken yaşamını yitiren Şahinaz Karakuş’un torunu Cevat Laçin, icralık olan genelevin Karakuş’a ait olmadığını belirterek, “Biz zaten genelevleri kiraya verdik. İşimiz değil. Ama o icralık olan genelevin işletmecisi Kamil Demir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Genelev de var pırlanta yüzük de

Haberin Devamı

İCRA ihalelerinin çok farklı hikayelere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Can Emrah Özoral, “Kuruçeşme Arena, pırlanta yüzük, Doremi iç çamaşırı fabrikası, çipura balık, tekerlekli sandalye icralık ürünlerin bazıları. Daha önce Kahramanmaraş Genelevi de satışa çıkmış ancak daha sonra ihale borçlu alacaklı anlaşması nedeniyle iptal edilmişti” dedi.

İlk satış 5 Mart’ta

GENELEVİN ilk satışı 5 Mart’ta 11.00’dan 11.10’a kadar, eğer alıcısı çıkmazsa ikinci satışı da 15 Mart’ta 11.00’dan 11.10’a kadar açık artırmayla yapılacak. Peşin para ile yapılacak satışın açık artırmasına katılmak isteyenlerin değerin yüzde 20’si oranında teminat mektubu vermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Zonguldak genelevler yüzünden karışmıştı

ZONGULDAK, daha önce belediye başkanlarının genelevleri kapatma tartışmalarını da yaşamıştı. Zonguldak genelevinin, yanı başına yapılan sanayi sitesinin ardından çok katlı işyerleri, alışveriş merkezleri ve dershaneler yapılınca belediye genelevleri kaldırma girişiminde bulunmuştu. Ancak tartışmalar üzerine Zonguldak’taki yerel bir gazeteye konuşan genelev patroniçesi Şahinaz Karakuş, “Buradaki haklarımızın korunması kaydıyla, arsa tahsis edilirse gider oraya yeni evleri yaparız. Uzak yere kırdı-kaçtısı da gelir. Ama olsun. Şimdiki genelevin olduğu yeri de çoluk çocuğum değerlendirir” demişti.

K.Maraş ve Gaziantep genelevleri de icralık olmuştu

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ 4’üncü İcra Müdürlüğü borçları ödenmediği için haczedilen genelevi açık artırmayla satışa çıkarmıştı. Gaziantep 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi de bir icra davasını kesin hükme bağlayarak dava ‘genelevin’ satılması yönünde karar vermişti. Kahramanmaraş genelevi 338 bin 938 muhammen bedel üzerinden, Gaizantep genelevi ise 197 milyar muhammen bedelle açık artırmaya çıkarıldı. Kahramanmaraş genelevinin açık artırması borçlu alacak anlaşmasıyla iptal edilmişti.

380 bin icra satışı bekliyor

icralık.com üyelik yoluyla kullanıcılarına Türkiye’de haciz yoluyla satılacak menkul ve gayrimenkullerin listelerini ve şartnamelerini ileten bir internet sitesi. Meta Bilişim İnşaat Genel Müdürü ve icralık.com’un kurucusu 27 yaşındaki Can Emrah Özoral icralık ihalelerin bir sektöre dönüştüğünü belirtti. Hukuki süreci tamamlanan 7 bin 362 gayrimenkul ve 2377 taşıtın iki ay içinde satılmasının beklendiğini söyleyen Özoral, “Bunun yanı sıra tamamlanamayan hukuki süreç nedeniyle 380 bin icra da satış bekliyor. Bu durumda gayrimenkulde artış yüzde 61. Menkul mallarda durum daha vahim. Kriz Türkiye’yi ciddi etkiledi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!