Kamuda personel alımları

Güncelleme Tarihi:

Kamuda personel alımları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2010 13:54

Kültür ve Turizm Bakanlığı, taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere sınavla, 30 kültür ve turizm uzman yardımcısı, Selçuk üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesinde istihdam edilmek üzere 78 sözleşmeli personel alımında bulunacak.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, sınavla 2 sözleşmeli mütercim tercüman alacak.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi, Irmak belediyesine ise sözlü sınavla erkek ve kadın 4 itfaiye eri alınacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Resmi Gazetenin bugünkü sayısının çeşitli ilanlar kısmında yer alan duyurusuna göre taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere sınavla, 9'uncu dereceden 30 kültür ve turizm uzman yardımcısı alınacak.

Alınacak olan uzman yardımcılarının branşları inşaat (10), Makine (10), jeodezi ve fotogrametri (harita) mühendisliği (10) olarak belirlendi.

Adayların İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinin birinden, seviyelerini ölçmek üzere, test şeklinde yazılı sınav yaptırılacak.

Yabancı dil sınavının tarihi, saati ve yeri daha sonra www.kulturturizm.gov.tr adresinde ve Atatürk Bulvarı numara 29 Opera/Ankara adresi ile İnönü Bulvarı numara 5 Bahçelievler/Ankara adresinde bulunan Bakanlık hizmet binalarının girişine asılarak ilan edilecek.

Sözlü sınav ise 11 Mart 2010 tarihinde saat 10.00'da Milli Kütüphane Başkanlığında yapılacak.

Ancak sınavın aynı gün bitmemesi halinde, takip eden günlerde de sözlü sınava devam edilecek.

Sınava en az dört yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokulların, Mühendislik (inşaat, makine, harita (jeodezi ve fotogrametri)), bölümünden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olanlar katılabilecek.

Ayrıca sınava girecek adaylarda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28-29 Haziran 2008 ve 27-28 Haziran 2009 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, (KPSSP8) puan türünden yetmiş ve daha yukarı puan almaları şartı aranacak.

Buna göre müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde, bölüm itibariyle alınacak kültür ve turizm uzman yardımcısı sayısının beş katı aday arasına girmeleri de istenecek.

Başvurular, 22 Ocak 2010 tarihi mesai saati bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığına yapılacak.

Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yabancı dil sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 29 Ocak 2010 tarihinden itibaren www.kulturturizm.gov.tr internet adresinde ve Atatürk Bulvarı numara 29 Opera/Ankara adresi ile İnönü Bulvarı numara 5 Bahçelievler/Ankara adresinde bulunan bakanlık hizmet binalarının girişine asılarak ilan edilecek.

Sınavı kazananların aynı adreslerin girişine asılarak ilan edilecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine toplam 78 sözleşmeli (4/B) personel alımında bulunacak.

Gazetelerde yer alan ilanlara göre KPSS (B) grubu puan sırasına göre alınacak olan personelin branşları ve sayıları şöyle:
“Psikolog (1), fizyoterapist (1), sağlık teknisyeni (2), sağlık teknikeri (3), sağlık fizikçisi (2), eczacı (2), diyetisyen (2), biyolog (2), ebe (3), hemşire (60)”
Lisans mezunları için 2008 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı, önlisans mezunları için 2008 KPSS (B) grubu KPSSP93 puanı ve orta öğretim mezunları için 2008 KPSS(B) grubu KPSSP94 puan esası şartı aranacak.
Başvurular Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi İnsan Kaynakları Birimine şahsen yapılacak. Posta ile yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.
Başvuru sonunda atanmaya hak kazananların listesi “www.selcuk.edu.tr” ve “www.stip.selcuk.edu.tr” adreslerinde ilan edilecek.

MALİYE BAKANLIĞI

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı sınavla sözleşmeli, 2 mütercim tercüman alacak.

Yazılı sınav 25 Ocak 2010 tarihinde saat 10.00'da Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığında gerçekleştirilecek.

Sınava üniversitelerin en az 4 yıl süre ile eğitim veren İngilizce mütercüm tercümanlık bölümünden mezun olmuş ve ÖSYM tarafından 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP6 puan türünden 65 ve üzeri puan alan adaylar katılabilecek.

Ayrıca adaylarda ÖSYM Başkanlığınca yapılan yabancı dil seviye tespit sınavına (KPDS) katılarak en az (B) veya İngilizce dilinde TOEFL sınavından en az 213 puan veya İELTS sınavından en az 7.5 puan düzeyinde yabancı dil belgesi bulunması şartı aranacak.

Başvurular en geç 9 Ocak 2010 tarihinde mesai saati sonuna kadar Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına yapılacak.
Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamada gerçekleştirilecek.

KIRIKKALE'NİN IRMAK BELEDİYESİ İTFAİYE ERİ ALACAK

Bu arada Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi Irmak Belediye Başkanlığı tarafından, sözlü sınavla erkek ve kadın 4 itfaiye eri memuru alınacak.

Sözlü sınav, 15 Ocak 2010 tarihinde saat 11.00'de Irmak Belediye Başkanlığında gerçekleştirilecek.

2008 yılı kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmiş ve belediye sınav komisyonunca belirlenen taban puanlarına göre müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumları itibarıyla ilan edilen sayıların 3'er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacak.

Buna göre KPSSP93 ve taban puanı 55 olan 3 itfaiye eri (ön lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin makine teknikerliği, endüstriyel elektronik, elektrik teknikerliği bölümü mezunu olmak) ile KPSSP3 ve taban puanı 55 olan 1 itfaiye eri (lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin kamu yönetimi bölümü mezunu olmak) alınacak.

2 gün sürecek başvurular, 12 Ocak 2010 tarihinde saat 08.30'da başlayacak ve 13 Ocak 2010 tarihinde saat 16.30'da sona erecek.

Adaylar başvurularını şahsen, Irmak Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne yapacaklar.
Posta ve internet üzerinden yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.

Sınav sonuçları başarı sırasına göre belediyeden ilan organları aracılığı ile duyurulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!