1 milyon liralık ‘fikir yarışması’ açtı, ‘ya kayak ya zenginlik’ dedi

Güncelleme Tarihi:

1 milyon liralık ‘fikir yarışması’ açtı, ‘ya kayak ya zenginlik’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Gençlere girişimcilik aşılamak ve kendi şirketlerini kurarak girişimcilik deneyimi yaşatmak amacıyla düzenlenen, “birFİKRİNmiVAR” girişimcilik yarışması başladı.

TOBB ana sponsorluğunda, LabX ve Özyeğin Üniversitesi’nin önderliğinde, WMG-Warwick University, GYİD, Microsoft ve UK Trade and Investment’ın desteğiyle gerçekleşecek yarışmada kazananlara, toplam 1 milyon lira değerinde ödüller verilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Aslında anne babalara, ‘çocuklarınızı 6-7 yaşında çalıştırın’ demek istiyorum ama bana ‘vicdansız’ derler. Ben 7 yaşında çalışmaya başladım. Ya zengin olmayı, ya kaymayı tercih edeceksin” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, “birFİKRİNmiVAR?” yarışmasında verilecek ödüllere değinerek, “Acaba ben de mi girsem diye. 1 milyon lira az para değil. Aslında girişimci için paraya da ihtiyaç yok. Türkiye’de mühtiş bir müteşebbislik var.”
Fiba Holding Yönetim Kurulu ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, kendi yaşamından örnekler verdiği konuşmasında, genç yaşta girişimci olmak gerektiğine dikkat çekti. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise 2010’da 5 proje üzerinde çalışacaklarını, bunlardan birinin “birFİKRİNmiVAR?” yarışması olduğunu ifade etti. Sabancı, girişimciliğin erişilebilir bir şey olmasını göstermek gerektiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!