Ağaoğlu krizde son sözünü söyledi

Güncelleme Tarihi:

Ağaoğlu krizde son sözünü söyledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:19

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'daki sorun yasal zeminde çözülene kadar telesiejleri ve otelini açmayacağını söyledi. Ağaoğlu, "hem yatırım yapıyorum hem de devletin önünde suçlu duruma düşüyorum. Ben bunu kabul etmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Uludağ'daki telesiejlerin yarısından fazlasına sahip olan Ali Ağaoğlu'nun telesiyejlerini çalıştırmayacağını belirtmesi, Uludağ'daki otel işletmecilerini büyük sıkıntıya soktu. Ali Ağaoğlu'nun bu tepkisinin bedelinin Bursa'ya çıkacağını belirten işletmeciler, kayakseverlerin başka bölgelere gideceğini ve bunun da Uludağ'da büyük zarara neden olacağını söylemişlerdi.

Uludağ'daki işletmecilerden gelen tepkiler üzerine hurriyet.com.tr'ye bir açıklama yapan Ağaoğlu, oteller bölgesindeki sorunun temelden çözülmesine ilişkin adımlar atılmadığı sürece kararından dönmeyeceğini belirtti.

SORUNLARI ERTELEMEYİN ÇÖZÜN
 
Uludağ'da kendi tesisi de dahil olmak üzere özel sektörün ve kamuya ait tüm tesislerin kaçak olduğuna işaret eden Ağaoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Maalesef Uludağ'da bu sene de devam eden kangren var. Yaşanan kriz yıllardır sürüyor ve ben de 'bu durumu artık düzeltin' diye tepki gösteriyorum. Uludağ'daki otellerin ve tesislerin hepsi sorunlu. Mesela ben geçen sene otelime milyonlarca dolar yenileme yatırımı yaptım ama kaçak yaptım. Bunu da açıkça söylüyorum zaten.

Peki ben hem bu kadar yatırım yapacağım hem de devletin gözünde suçlu olacağım. Böyle birşey olabilir mi? Ortada büyük bir karmaşa var ve çözülmek yerine sorunlar halının altına süpürülüyor."

Dağdaki kaçak sorununun çözülmesi için bakanlığın bir plan hazırladığını ancak bu planın şimdiye kadar yapılan yatırımları hiçe sayarak hazırlandığını söyleyen Ağaoğlu, "bu çok kötü bir plan. Bakanlığın yeni planı mevcut tüm yatırımları sıkıntıya sokacak. bu zaten sadece benim sorunum değil, dağdaki tüm işletmelerin sorunu. Ama benim durumun diğerlerine göre daha iyi olduğu için oteli ve telesiejleri kapatarak tepkimi gösteriyorum. Diğerlerinin böyle bir şansı yok" dedi.

YETKİYİ BELEDİYE'YE DEVREDİN

Ağaoğlu, "Peki ne istiyorsunuz" sormuza yönelik olarak da şunları söyledi:

"Biz artık sorunun ötelenmesini değil tamamen çözülmesini istiyoruz. Bize 'bu sene açın, sene sonunda bakarız' diyorlar. Olmaz öyle şey.

Haberin Devamı

Biz tüm yetkinin Bursa Büyükşehir Belediyesine verilmesini istiyoruz. Zaten belediye de bu konuda çok istekli ve gayretli. Yetki verilsin ki biz de dağın sahibini ve muhatabımızı bilelim. Herşey yasal hale gelsin ben de tesislerimi ve telesiejleri açayım. Aksi halde ben telesiejleri açmama konusunda kararlıyım. Yoksa devletin karşısında suçlu durumda kalıyorsunuz."

REZERVASYON İPTALLERİ BAŞLADI

Uludağ'daki işlerinden para kazanamadığını ancak yıllardır Uludağ'a birşeyler yapabilmek için çırpındığını söyleyen Ağaoğlu, bu sene yabancılardan da önemli rezervasyon artışı sağladıklarını ancak son olaylardan sonra yabancıların turları iptal etmeye başladığını belirtti.

Haberin Devamı

"Bunun sorumlusu ben değilim" diyen Ağaoğlu, işlerin yasal zemine oturtulması halinde bir gün içerisinde oteli de telesiejleri de açabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!