İzmir'de metro inşaatına devam kararı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde metro inşaatına devam kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 16:19

Kamu İhale Kurulu'nun (KİK) Üçyol-Üçkuyular metro ihalesini iptal etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarım kalan kalıcı betonları tamamlamak için salı günü tünellere belediye ekiplerinin gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Üçyol-Üçkuyular metro inşaatından fotoğraflar / Foto Galeri 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Üçyol-Üçkuyular metro hattına ilişkin bir firmanın yaptığı itiraz sonucu ihalenin iptal edildiğini ve konunun yargıya müracaatına yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Tünellerde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için yarım kalan kalıcı betonları, Fen İşleri ve Raylı Sistem Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin tamamlayacağını ifade eden Aziz Kocaoğlu, Salı gününden itibaren ekiplerin tünellerde çalışmaya başlayacağını söyledi.

Kocaoğlu, “Ekiplerimiz, istasyonlar hariç, bin 62 metre invert (taban) betonu ile 2 bin 225 metre kemer betonlarını atmaya başlayacak. Konuyla ilgili son birkaç gündür yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi netleşti. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için elimizden gelen çalışmayı yapacağız” diye konuştu.

“KENTİN VE KENTLİNİN MORALİNİ BOZMANIN ANLAMI YOK”

İzmir Büyükşehir Belediyesinin şantiye olanaklarıyla yarım kalan işi yapacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “İhaleye birim fiyatına göre çıkıldı. Mahkeme, Kamu İhale Kurulu'nun iptal kararını bozarsa bizim yaptığımız iş, firmanın yapacağı işten düşülecek” dedi.

Haberin Devamı

Subjektif eleştirilerle vakit geçirmek için belediye başkanlığı yapmadıklarını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti:
“Başından beri işe endeksli, bize hemşehrilerimizin tanıdığı süre içinde projelerimizi gerçekleştirmek üzere geceli gündüzlü çalıyoruz. Bundan sonra da bütün arkadaşlarımız, bütün siyasi partiler, seçilmişler eğer İzmir'in çıkarı doğrultusunda bugüne kadar el ele verdiğimiz gibi bundan sonra daha da güçlendirerek çalışmalara devam edersek, hem görevimizi iyi yapmış oluruz, hem de hemşehrilerimize, halkımıza, kentimize ülkemize ve faydamızı arttırırız. Bu konunun da bir an evvel kapanmasında fayda vardır. Bu kentin ve kentlinin moralini bozmanın da hiçbir anlamı yoktur. Biz hep beraber aynı gemide giden insanlarız. Önemli olan bizlerin haklı ya da haksız çıkması değildir. Önemli olan İzmir'e yapacağımız hizmetlerdir. İzmir için çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

İZMİR METROSU

Bornova-Üçyol (11.5 km.) hattına eklenecek Üçyol- F.Altay hattıyla İzmir Metrosu toplam 16 istasyonla, 17 km uzunluğa ulaşacak. Üçyol- F.Altay arası yaklaşık 5,5 km.’lik güzergahın tamamen yeraltında; İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon, Güzelyalı, F.Altay olmak üzere altı adet yer altı istasyonu yapılıyor. Ayrıca  Üçyol - Fahrettin Altay hattına, 3.2 km'lik Bornova - Hastane – Bornova Merkez hattının devreye girmesiyle işletilmekte olan mevcut hat 20 km uzunluğunda olacak ve Bornova Merkezden Üçkuyular’a 27 dakikada ulaşılacak.

İzmir metrosunun Ege Üniversitesi Hastanesi önündeki son istasyonundan Bornova Merkeze  üç istasyonlu, yaklaşık 3,2 km. hafif raylı sistem inşaatının yapım çalışmaları sürdürülüyor. Proje kapsamında  Üniversite, Evka-3 ve Bornova Merkez İstasyonları  ile yaklaşık 762 m delme tünel,  1366 m. aç-kapa  ve  774 m “U” kesitli imalat yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!