Cezaevi tekstil fabrikası siparişlere yetişemiyor

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi tekstil fabrikası siparişlere yetişemiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 13:29

SİNOP E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 6 yıl önce faaliyete başlayan Cezaevi Tekstil Fabrikası'nda, 2008 yılında 800 bin TL kar elde edildi, bu yıl sonunda bu rakamın da geçilmesi bekleniyor. Türkiye'deki birçok cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının ve sivil kurumların üniformaları, iş kıyafetleri fabrikada çalışan mahkumlar tarafından dikiliyor.

Haberin Devamı

Sinop Cezaevi'nden fotoğraflar / Galeri

Cezaevinin mahkumlara iş imkanı sağladığını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç, “Çalışan mahkumlarımızın hepsi sigortalı” dedi. Cezaevi Müdürü Atıf Morkoyun ise 2010 yılı itibarıyla yeni siparişler aldıklarını belirterek, “2010 yılı için doluyuz” dedi.

E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Tekstil Fabrikası'ndaki 4 atölyede, 240 erkek, 10 kadın mahkum çalışıyor. Atölyelerde çalışan mahkumlar 150 TL de aylık alıyor. Geçen yıl 800 bin TL kar elde ettiklerini, 5 milyon TL de ciro yaptıklarını söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Topaç, bu yılki hedeflerinin 1 milyon TL kar, 7 milyon TL ciro olduğunu söyledi.

Fabrikada, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'na da çeşitli kıyafetler dikildiğini belirten Topaç, “Türkiye'de birçok ceza infaz kurumu personelinin resmi kıyafetleri, Sinop Ceza İnfaz Kurumu'nda dikilmektedir. Burada çalışan tüm hükümlü ve tutuklularımız sigortalıdır. Bakmakla mükellef oldukları aileleri de dolayısıyla sigortalıdır. İş kolu faaliyetleri olarak, Türkiye'nin en karlı en verimli kurumlarından birisidir. Amacımız, gelir elde etmenin yanı sıra burada bulunan mahkumlara meslek edindirmektir. Dışarı çıktıklarında hayatlarını idame ettirecek meslek sahibi olmalarını sağlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Atıf Morkoyun ise 2010 yılı itibarıyla yeni siparişler aldıklarını belirterek, “2010 yılı için doluyuz. Yılın 4-5 ayını kendi kurumumuzun işlerini yapmaktayız. Bunun dışında genelde askeri kurum ve diğer resmi kuruluşlardan siparişler almaktayız. Şartlar uygun olduğu taktirde özel sektöre de iş yapmaktayız” diye konuştu.

Bu arada Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tekstil fabrikasında üretilen 80 bin nevresim takımı ve 100 Türk bayrağı, kolilere konulup TIR'a yüklenerek İzmir’e sipariş veren bir firmaya gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!