Ekonomide önlem alınmazsa deprem olur

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide önlem alınmazsa deprem olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 10:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük Washington ziyaretinde, tüm dünyayı vuran ekonomik kriz konusunda önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Global krizden, “gelişmiş ülkeleri” sorumlu tutan Başbakan, German Marshall Fund’da yaptığı konuşmada bu görüşünü şu cümleyle dile getirdi:

“Dünyanın bugün arz ettiği manzara, özellikle gelişmiş ülkelerde yapılan hataların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır..”

Krizin nedeninin, “Sınırsız tüketim, sınırsız kazanma hırsı, sadece ekonomide değil her alanda adalet duygusunun yıpranması” olduğunu söyleyen Erdoğan, “bunun sonuncunda bir öncü şok olarak küresel finans krizini doğurmuştur. Evet, yaşadığımız bir öncü şoktur. Eğer ders alınmaz ve hatalar tekrarlanırsa, asıl depremin o zaman yaşanacağı artık aşikar hale gelmiştir."

Haberin Devamı

Tüm bunlara rağmen “ümitsiz olmamak gerektiğinin” de altınını çizen Başbakan, mutlaka alternatiflerin bulunacağını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin küresel krize sağlam bir finans sistemiyle karşı koyduğunu, bir tek bankanın bile sıkıntı yaşamadığını vurgulayarak, krizin etkilerinin mümkün olan asgari düzeyde hissedildiğini anlattı. Başbakan Erdoğan, "Türkiye şu anda da dünya ülkeleri arasında krizden en hızlı çıkacak ülkeler arasında gösteriliyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!