Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
09 Şubat 2012 Perşembe 20:32

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ekonomi Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Rakı artık tescilli milli içki oldu

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
9 Aralık 2009
Türk Patent Enstitüsü TPE, rakıyı üretim alanı “Türkiye Cumhuriyeti”, menşei adı “Rakı” olarak tescil etti.

Böylece rakı, tescilli milli içki oldu. Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği GİSDER’in başvurusu üzerine TPE’nin aldığı karar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda rakı “Karakteristik özelliğini Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan doğal unsurlardan, özellikle Türkiye’de yetişen üzüm, anason ve Türkiye’de uygulanan geleneksel üretim yöntemlerinden alan, üretimi, işlenmesi ve diğer işlemlerinin tamamıyla Türkiye sınırları içinde yapıldığı kendine has, renksiz bir distile (damıtılmak rafine edilmek) alkollü içki” olarak tanımlandı.
Üzüm alkolü aromasının dengeli bir şeker oranıyla sunumunun rakıya “geleneksel bir tat” kazandırdığı vurgulanan kararda, rakının adı, tarihi ve üretimiyle ilgili geniş bilgi verildi. Kararda yer alan bilgilere göre Türkiye’de iç tüketime sunulan distile alkollü içkinin yaklaşık yüzde 85’i, ihraç edilen distile alkollü içkinin ise yüzde 95’ini rakı oluşturuyor.
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
          Vuslat Doğan Sabancı       Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH