Kale Kilit'ten inÅŸaat sektörüne dev adım

Güncelleme Tarihi:

Kale Kilitten inşaat sektörüne dev adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 12:46

Türkiye'nin en çok bilinen markalarından Kale Kilit konut sektörüne girdi. Beylikdüzü Gürpınar'da 136 konutluk bir projeyi tamamlayan grup, önümüzdeki dönemde çok daha büyük projelere imza atacak. İlk sırada ise Topkapı'daki araziye yapılacak 100 milyon dolarlık konut, alışveriş merkezi ve otel projesi yer alıyor.

Haberin Devamı

eguler@hurriyet.com.tr

Kale Kilit, Kale Özgür Evler projesi ile konut sektörüne ilk adımı attı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Kale Kilit ve Kale Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gürün, uzun yıllardır fabrika, iş merkezleri, alışveriş merkezi, okul ve hastane yapımı gibi inşaatları gerçekleştirdiklerini, bu kez de konut sektörüne girdiklerini belirtti.

Kale Özgür Evler’in, Kale Kilit markasının güvenlik konusundaki deneyimini ve gücünü yansıtacağını söyleyen Gürün, şöyle devam etti:

"Kale Kilit markası ile Türkiye’de iki evden birinde yer alarak kilit sektöründe liderliğimizi 56 yıldır sürdürüyoruz. Kale Özgür Evler’de de grubumuzun diğer ürünleri olan Kale Çelik Kapı, Kale Kilit ve Kale Yangın Kapıları kullandık. Ayrıca projeyi maketten değil, tamamen bitmiş halde satışa sunuyoruz. Alanlar istedikelri zaman içeri girip yaşamaya başlayabilir."

Haberin Devamı

FÄ°YATLAR 167 BÄ°N LÄ°RADAN BAÅžLIYOR

33 bin metrekare brüt inşaat alanı üzerine 2 blok 136 daireden oluşan projede fiyatlar 167.000 TL ile 510.000 TL arasında değişiyor. Ortalama metrekare fiyatı ise 1300 lira seviyesinde bulunuyor. Beş farklı daire tipinin yer aldığı projede büyüklükler 124 metrekare ile 300 metrekare arasında.

Grup, evlerin tümünü önümüzdeki sene sonuna kadar satmayı hedefliyor. 20 milyon liraya mal olan projenin satış geliri hedefi ise 40 milyon lira.

Kale Kilitten inşaat sektörüne dev adım

YENÄ° PROJELER GELÄ°YOR

Toplantıda Kale Yapının yeni hedefleri ile ilgili de bilgi veren Gürün, İstanbul'da büyüklükleri 10 dönüm ile 150 dönüm arasından değişen 5 farklı arsaları bulunduğunu belirtti. Gürün, Topkapı, Çobançeşme, Avcılar, Beylikdüzü ve Güzelce'deki bu arsaların toplam büyüklüğünün ise 400 dönüm civarında olduğunu kaydetti.

Bundan sonra ilk olarak Topkapı'da eski MAN fabrikasının bulunduğu alana karma bir proje gerçekleştirecekleri bilgisini veren Gürün, proje büyüklüğünün 100 milyon dolar seviyesinde olacağını söyledi. Gürün, "Topkapı İstanbul'un yeni gözde yerleşim bölgelerinden birisi olacak. Biz de o bölgedeki arazimizi değerlendirmek istiyoruz. Bölgeye konut, alışveriş merkezi ofis ve bir otelden oluşan karma bir proje yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Güzelce'de bir rezidans projesi planladıklarını ve bunun projelerinin hazır olduğunu anlatan Gürün, ancak şehir içi olması nedeniyle Topkapı'daki projeyi öne aldıklarını ve 2010'dan sonra orada inşaatın başlayacağını kaydetti.

Gürün, diğer araziler için de araştırma, değerleme ve ekspertiz çalışmalarının yapıldığını ve hangisinde önce proje yapılacağına gelen raporlar doğrultusunda karar verileceğini belirtti. Gürün, tüm projeler için Kale Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı adında bir şirket kurmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

FABRİKA ÇERKEZKÖY'E TAŞINACAK

Öte yandan Kale Kilit'in Güngören'de yer alan ve yaklaşık 10 dönüm büyüklüğe sahip fabrikası da Çerkezköy'e taşınacak. Bu iÅŸlemin 2012 yılında gerçekleÅŸtirilmesi planlanıyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!