SGK'da büyük protesto

Güncelleme Tarihi:

SGKda büyük protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 10:15

Sosyal Güvenlik Kurulu'nun bugün yapılan genel kurulu protestolara sahne oldu. Sendika Konfederasyon Başkan'ları Çalışma Bakanı Dinçer'i protesto ederek genel kurula katılmıyor.

Haberin Devamı

Genel kurulda memurları sadece Memur-Sen temsil ediyor. Kamu-Sen ve KESK'in katılmadığı Genel Kurul'a esnaf ve çiftçi örgütelri olan TESK ile TZOB da katılmadı.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in İŞKUR Genel Kurulu'nda sendikalara yönelik sözleri hem işçi hem de işveren sendikalarının protestosuna neden olmuştu. Konfedarasyonlar Bakan'dan bu sözlerine açıklık getirmelerini isterken üçlü danışma kurulu toplantılarına katılmayacaklarını açıklamışlardı. İşte bugün hem bu konuşma nedeniyle hem de genele kurul davetiyelerine konfederasyonların başkanlarının konuşmalarının 5 dakika ile sınırlandırıldığı notu Bakan Dinçer'i bir kez protesto etmelerine neden oldu.

Bugün uygulamaya giren ilaç karanamesine protesto etmek amacıyla Türkiye genelindekepenk kapatan eczacıların üst örgütü olan Türk Eczacıları Birliği de SGK Genel Kurulu'na katılmayan örgütler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Diğer taraftan bugün Türkiye genelindeki 24 bin eczane de kepenk kapattı. Yurt genelinde sadece nöbetçi eczaneler açık olacak.

Eczaneler bugün kapalı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!