İsrail'den Türkiye'ye 'Suriye' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İsrailden Türkiyeye Suriye çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 15:36

İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Türkiye'nin bölgenin önemli ülkesi olduğunu belirterek, “Suriye ile yeniden barış görüşmelerine başlamak istiyoruz, Türkiye bu görüşmelerde eski konumuyla aracılık yapabilir” dedi.

Haberin Devamı

Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Ben Eliezer, bugün TOBB ETÜ'de çalışma yemeğine katıldı. Ben Eliezer, çalışma yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi 10'uncu kez ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Benim bu ülkeye dair kalbimde derin duygular var” şeklinde konuştu.

Ben Elizer'in Türkiye temasları / Foto-Galeri

Daha önce bir çok kez farklı görevlerle Türkiye'ye geldiğini belirten Ben Eliezer, şimdi İsrail iş dünyasının önde gelen 24 temsilcisiyle iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımı artırmak amacıyla Türkiye'de bulunduğunu kaydetti.

GÖRÜŞMELERİN İYİYE GİTMESİ İÇİN GÖRÜŞTÜK

Türkiye ile İsrail'in gerçekten çok iyi müttefikler olduğunu vurgulayan Ben Eliezer, İsrail hükümeti adına Türkiye'de bulunduğu 36 saat içinde çok verimli görüşmeler yaptığını ifade etti.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililerle bir araya geldiğini anlatan Ben Eliezer, “İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyiye gitmesi için görüşmelerde bulunduk. Neden halen bulutlar var, bunları görüştük” dedi.

GÜL DE İSRAİL'E GİDECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İsrail'e davet ettiğini belirten Ben Eliezer, muhtemelen Gül'ün İsrail'e geleceğini kaydetti. İsrail olarak bölgede Türkiye liderliğinde bir barış istediklerinin altını çizen Ben Eliezer, “Biz Türkiye liderliğinde bölgede barış istiyoruz ve bölgedeki durumun daha iyiye gitmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

“Barış eğer ekonomi ile desteklenmezse kağıt üzerinde kalır” ifadesini kullanan Ben Eliezer, bu nedenle iki ülkenin de gayretiyle Filistin ve bölgede daha çok ticaret ve yatırım yapılmasının önemine dikkati çekti.

"KENDİMİ AİLEDE GİBİ HİSSEDİYORUM"

Ben Eliezer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile çok verimli bir diyalog içinde görüşmeler yaptıklarını belirterek, İsrail'in bu ziyaretindeki isteklerinin yerine getirilmesinde Bakan Gönül'ün çok başarılı katkısının olduğunu ifade etti.

Ben Eliezer, “Türkiye'de kendimi ailede gibi hissediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!