Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 14:58

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ekonomi Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

DEBA'ya yine alıcı çıkmadı

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
24 Kasım 2009
Üretimini geçen ay durduran ve İş Bankası tarafından icra yolu ile satışa çıkarılan Denizli Basma ve Boya Sanayi A.Ş'ye (DEBA) ikinci defa alıcı çıkmadı.

Denizli'nin devi DEBA krize dayanamadı

DEBA'nın kurucusunun feryadı... / WEB TV

İş Bankası, fabrikanın kredi borçları nedeniyle yönetimine el koyduğu DEBA'yı, Denizli 4. İcra Müdürlüğü aracılığıyla satışa çıkardı. 17 milyon 980 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan fabrika için alıcı çıkmayınca, fabrika bu defa 7 milyon 200 bin TL ile ikinci defa satışa sunuldu. Aynı sonucun alınması üzerine fabrikanın, tüm malları ve yönetimiyle birlikte İş Bankası'nın malı olduğu, kurucusu Esat Sivri'nin fabrika ile bağının kalmadığı belirtildi.

1937 yılında kurulan ve 2001 krizi ile birlikte mali sıkıntıya giren fabrika, kredi kullandığı banka ile kredi yapılandırmasına gitmesine rağmen borcunu ödeyemeyince arsası, İş Bankası tarafından devralındı. Küresel ekonomik kriz nedeniyle üretimin durdurulduğu fabrikada, işçilerin iş akitleri de feshedildi.

İşte o fabrika / Galeri

 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
          Vuslat Doğan Sabancı       Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH