Hasta olduğu için izin aldı, Facebook’ta ‘mutlu’ görününce sigorta ödemesi hemen kesildi

Güncelleme Tarihi:

Hasta olduğu için izin aldı, Facebook’ta ‘mutlu’ görününce sigorta ödemesi hemen kesildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 00:00

Depresyon tedavisi gördüğü için işinden ayrılıp sigorta şirketinden yardım almaya başlayan Kanadalı Nathalie Blanchard’ın, facebook sayfasına koyduğu fotoğraflarda “Mutlu ve neşeli” göründüğü gerekçesiyle ödemeleri kesildi.

Blanchard’da delil olarak facebook sayfasında yayınladığı doğum günü partisi ve tatilde çekilmiş fotoğrafları gösterildi. Bromont’taki IBM şirketinde çalışırken majör depresyon tanısı konulan 29 yaşındaki Nathalie Blanchard, şirketinden hastalığı nedeniyle izin aldı. Bu sonbahara kadar düzenli olarak her ay sigorta şirketinden yardım alan Blanchard’ın ödemeleri aniden durdu.

Artık depresyonda değilsin

Çünkü, sigorta şirketi Manulife, Blanchard’a facebook sayfasına koyduğu fotoğraflarda “mutlu ve neşeli” göründüğünü ve çalışabilecek durumda olduğunu belirlediklerini açıklayarak ödemeleri kestiğini bildirdi. Sigorta şirketi Blanchard’a doğum günü partisinde, tatilde ve barda çekilmiş fotoğraflarını göstererek artık depresyonda olmadığını tespit ettiklerini açıkladı. Doktorunun kendisine depresyondan çıkması için eğlenmesi, arkadaşlarıyla iyi vakit geçirmesi ve gezmesini tavsiye ettiğini söyleyerek karara itiraz eden Blanchard, “O fotoğraflarda görünen anlarda mutluyum, fakat öncesinde var olan sorunlarım sonrasında da olacak. Manulife’ın fotoğraflarıma nasıl ulaştığını bilmiyorum çünkü profilim gizli ve sadece benim onayladığım kişiler tarafından görülebilir” dedi.

Manulife’ın avukatı Tom Lavin ise, Manulife’ın araştırmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Facebook’un ruhsal durumu sorgulamak için iyi bir araç olduğunu düşünmüyorum” diyen Lavin, Blanchard için başka bir psikiyatrik değerlendirme istediklerini sözlerine ekledi.

Blanchard’ın sigorta şirketi Manulife ise konu hakkında açıklama yapmazken Facebook ve benzeri sitelerden ulaştıkları bilgileri göz ardı edemeyeceklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!