Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 14:54

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ekonomi Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Yaşar Grubu, Viking ve DYO’da zararı kapattı

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
22 Kasım 2009
Yılın ilk 9 ayında konsolide net satış gelirleri 1.3 milyar dolara ulaşan Yaşar Holding, işletme sermayesi optimizasyonu ve faaliyet karındaki artışın da etkisiyle finansal borçlarını geçen yıla oranla azalttı.

Yıl sonunu 1.7 milyar TL konsolide net satış ile kapatmayı hedefleyen Yaşar Holding, 2010’dan itibaren her yıl için yüzde 10 büyüme hedefi koydu. Yaşar Holding CEO’su Dr. Mehmet Aktaş, SPK’nın yeni yürürlüğe giren sermaye azaltımı uygulamasıyla DYO Boya’nın geçmiş yıl zararlarının önemli bir kısmının mahsup edildiğini, Viking Kağıt’ta da aynı yöntemin uygulanması için SPK’dan ön iznin alındığını, bu işlemleri takiben yapılacak sermaye artışları ile borçların önemli bir kısmının kapatılacağını söyledi.
Kârlılık arttı
Mehmet Aktaş, krizde Türkiye’de biriken riski yakından izleyerek, işletme sermayesi ve maliyet optimizasyonu projelerini uygulamaya aldığını belirterek, likidite ve verimlilik artışına yönelik çalışmaları ve etkin risk yönetimi ile kriz döneminde karlılığını artırdığını kaydetti. Aktaş, şunları söyledi: “Karlılık oranları da yükseldi. Ana işkollarında pazar ve tüketici odaklı karlı büyüme hedefi doğrultusunda 2009 yılında da sağlam bir şekilde ilerlendi. Bunda Pınar ve DYO’nun önemli payı bulunuyor.”
Pazar araştırmalarına göre faaliyet gösterdikleri hızlı tüketim ürünleri pazarının 2009 yılının ikinci çeyreğinden itibaren büyümeye geçtiğini dile getiren Aktaş şöyle konuştu: “Pınar Süt ve Pınar Et şirketleri bu yılın üçüncü çeyreğinde pazar paylarını yılın ikinci çeyreğine göre artırdı. İlk dokuz aylık dönemde gıda grubunun faiz, amortisman ve vergi öncesi karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 113 milyon TL’ye ulaştı. Boya grubunda da alınan operasyonel iyileştirme tedbirlerinin olumlu etkileri görülmeye başlandı. Faaliyet karında yüzde 11’lik bir artış sağlandı. Viking Kağıt’ta da geçen yıl negatif gerçekleşen faaliyet kârı düzelmeye geçti.”
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
          Vuslat Doğan Sabancı       Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH