Boğaz'daki süper arazi satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Boğazdaki süper arazi satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 11:04

İstanbul Boğazı’nın en güzel konumuna sahip olan Ortaköy’deki 42 dönümlük arazi içerisinde yer alan eski Şifa Yurdu Hastanesi, ikinci kez icradan satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Alarko Holding’in kiracı olduğu binanın varisleri, mirası bölüşemedikleri için mahkemelik olmuşlardı. İki kardeşiyle mahkemelik olan psikolog Şifa Onur ise kardeşlerinin yüzünü artık görmek istemediğini belirterek ’izale-i şuyu’ya gitmesinin nedenini ise “Sorun artık kangren halini almış ve şahsileşmişti. Çözüm için radikal karar gerekiyordu” sözleriyle açıklıyor.

Diğer yandan İstanbul 10. İcra Müdürlüğü arazinin 18 Aralık 2009 tarihinde 317 milyon 992 bin lira üzerinden satışa çıkarılacağını duyurdu. 42 bin 653 metrekare arazi üzerine kurulu olan Şifa Yurdu Hastanesi’nin (Alarko Holding’in merkez binası) ilk ihalesi 27 Temmuz’da gerçekleştirilmiş, ancak bu gayrimenkule alıcı çıkmamıştı. 317 milyon 992 bin lira bedelle satılacak arazinin ikinci ihalesi, 18 Aralık’ta İstanbul 10’uncu İcra Müdürlüğü’nde açık artırma usulüyle yapılacak. Bu gayrimenkule alıcı çıkmaması halinde 28 Aralık’ta ikinci artırmaya çıkılacak.

Haberin Devamı

’Kedi’ tartışmasından icraya

Almanya’daki Bochum-Ruhr Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alan Onur, babasından kalan arazinin paylaştırılması için İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu ve kardeşlerinin kendisine ortak malları ile ilgili olarak hesap vermemesi, kendisine karşı kötü tavır içinde bulunmaları nedeniyle ortak malvarlıklarının paylaştırılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme ikinci kez, arazinin satılıp, mirasçılar arasında bölüşülmesine karar verdi.

Psikolog Şifa Onur, kardeşlerinin yüzünü asla görmek istemediğini belirterek şunları söyledi:

“Annemin vefatının ardından kardeşlerim bana ortak malımızla ilgili hesap vermediler ve bana karşı kötü tavırlarda bulundular. Bu problemler giderek kemikleşti ve kangren halini alıp arazi tartışmasının dışına çıkıp şahsi problemlere dönüştü. Kendilerini bu araziyi işletmelerindeki maddi hataları konusunda defalarca kez uyardım hatta bu yüzden belediye bile dava açtı ancak ciddiye almadılar. Ben de bu ortaklığın yürümeyeceğini anladım ve malın paylaştırılmasını istedim. Bu arazi müşterek bir mülk ancak hisse ve kişi çoğunluğu kardeşlerimdeydi. Beni adam yerine koymuyorlardı. Kedi beslediğim gerekçesiyle, akıl sağlımın yerinde olmadığı savıyla Bakırköy’e gönderdiler. Kedi beslemek nasıl akli sorun olabilir? Açıkçası ellerinde beni yok etmek için başka bahane yoktu. Ben de artık bu arazi üzerinde radikal bir karar vermek gerektiğini düşünerek izale-i şuyu yani arazinin başkasına satışı ile bu ortaklığın bitirilmesi yoluna gittim. Yani bu mülk bedavaya satılacak. Kâr elde edilemeyecek. Bu durum daha önce bana baba yadigarı ya da ucuza satmayalım diyen kardeşlerimin bana karşı tutumlarına bir cevaptır.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!