Sebepsiz iade dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Sebepsiz iade dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 11:57

Vestel, kuruluşunun 25'inci yılına özel daha önce yapılmamış bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

Buna göre Vestel'den beyaz eşya ve elektronik ürün alanlar, 3 ay içerisinde hiçbir sebep göstermeden ürünleri iade edebilecekler.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, kampanyada suistimal olup olmayacağı ile ilgili sorulara, "Kampanyada iadelerde bir sebep aranmayacak. Ama biz Türk halkına güveniyoruz. Fakat ilginç şeyler yaşanacaktır, bunları da tecrübe edeceğiz" dedi.

Yüngül, "Zaten bizim başımıza ne geliyorsa birbirimize güvenmemekten geliyor. Şöyle düşünün; hastaneye bir araba gidiyor ama biz hep vah vah diyoruz. Fakat bilmiyoruz ki belki de doğuma gidiyor..." ifadesini kullandı. Yeni kampanyanın anlatılacağı televizyon reklamları bu akşamdan itibaren yayınlanmaya başlayacak.

Vestel'in 25. yılı kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısında Vestel'in 25 yılda yapılan çalışmalar ve şirketin hedefleri ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Haberin Devamı

"2011'DE İHRACATTA LİDER OLMAK İSTİYORUZ"

2009 yılı 9 aylık konsolide cirosu 1,2 milyar dolar olarak gerçekleşirken yıl sonunda bu rakamın 3,3 milyar dolar olacağı açıklandı. İhracatın ise 2,5 milyar dolar olması hedefleniyor. Vestel şuanda dünyanın 127 ülkesine ihracat yapıyor. 

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül,  bu yılki ihracat rakamları ile sıralamada ikinci sırada yer alacaklarını ve yıllardır süregelen otomotivin ihracat liderliğine 2011 yılında son verebilecek şekilde çalıştıklarını söyledi.

Vestel sahip olduğu 1 milyon metrekare kapalı üretim alanı ve Manisa'daki Vestel City ile yılda sadece 12 milyon adet LCD televizyon üretebilecek kapasitesi bulunuyor. Tüm elektronik cihazlarda üretim kapasitesi ise yılda 32 milyon adet.

"AR-GE YATIRIMLARI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ"

Zorlu Holding Yünetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, ilk günden beri Ar-Ge yatırımlarını çok önemesediklerini ve 2008 yılında sadece Ar-Ge için 70 milyon TL yatırım yapıldığını söyledi. Ahmet Zorlu, "Biz bu yatırımları yaparken Uzakdoğu ülkelerinde olduğu gibi devlet-sanayi işbirliği olsaydı Vestel'i bulunuduğu bu noktadan daha farklı yerlere getirebilirdik" dedi.

Haberin Devamı

Ömer Yüngül de, Ar-Ge yatırımları için bütçe dahi yapmadıklarını ne gerekiyorsa yapıldığını söyledi. Yüngül, "Öyle bir sektörde faaliyet gösteriyoruz ki pedalı çevirmediğiniz anda düşeresiniz" dedi.

'YERLİ MALI KULLANALIM' ÇAĞRISI

Ahmet Zorlu "Biz kalitemize çok inanıyoruz ve güveniyoruz. Ondandır ki Fransa'dan İngiltere'ye Almanya'dan Çin'e dünyanın 127 ülkesine ihracat yapıyoruz. Hal böyle iken yabancı ürünlere olan ilgiyi anlamıyoruz. İşsizliğin bu kadar yüksek olduğu ülkemizde yerli malı kullanalım. İstihdama katkı sağlamak anlamında bu çok önemli. Krizi ülkemizin yenmesi için yerli malı kullanmalıyız" dedi. Ayrıca Zorlu, Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 15'in üzerindeyken Manisa'da bu rakamların yüzde 1'in altında olduğunu  söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!