Dolar ekim ayının zirvesine çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dolar ekim ayının zirvesine çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 27, 2009 17:06

Yurtdışı piyasalarda yaşanan kâr satışları ile dolardaki yükseliş piyasaları karıştırdı.

Haberin Devamı

Dolar içeride 1.4950 TL'ye kadar çıkarken, ekim ayı başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Borsada ise bir ara yüzde 2'ye yaklaşan kayıplar yaşandı. Borsada kapanış ise yüzde 1.62 düşüşle 50 bin 401 puandan gerçekleşti.

Piyasalarda bir süredir devam eden tedirginlik bugün de etkisini gösteriyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu pozitif izlemeye aldığını açıklamasına rağmen yurtdışındaki gelişmeler içeride daha etkili oluyor.

Yurtdışında kâr realizasyonları geldiÄŸine iÅŸaret eden uzmanlar, özellikle dolardaki yükseliÅŸin dikkat çektiÄŸini vurguluyor.Â

Daha dün 1.5062 seviyesine kadar çıkan euro/dolar paritesi bugün 1.48 sınırına kadar geriledi. Dolardaki yükseliş ile birlikte petrol ve altın fiyatları da son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Haberin Devamı


                

İÇERİDE 1.50 ÖNEMLİ

Dolar, yurtdışındaki harekete paralel içeride de yükseliyor. Gün içinde en yüksek 1.4965 TL'yi gören dolar böylece ekim ayı başından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Dolardaki hareketi deÄŸerlendiren ING Bank Döviz masası Müdürü Özlem Ä°mren, bir süredir yurtdışından ayrışan piyasanın tekrar yurtdışı hakimiyetine girdiÄŸini kaydetti. Dolardaki yükseliÅŸin esas olarak dışarıdan kaynaklandığının altını çizen Ä°mren, ""Dolar bir ara 1.4850'ye kadar geldi ama aÅŸağıda fazla kalıcı olamıyor çünkü piyasada Fitch'in açıklamasına raÄŸmen tedirginlik var. AÅŸağı iniÅŸler alım fırsatı olarak kullanılıyor. Dolarda 1.50 önemli bir seviye. Buraya geldiÄŸimizde satış denenebilir. Ama genel olarak alınan pozisyonlarda çok fazla kalınmamasını öneriyoruz" dedi.Â

BORSA GERÄ°LEDÄ°

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB)  işlem gören hisse senetleri günlük bazda ortalama yüzde 1,62 oranında değer yitirdi.       İMKB Ulusal 100 Endeksi, ikinci seansta 663,07 puan düşerek 50.400,57  puandan kapandı. Hisse senetlerinin ikinci seanstaki ortalama değer kaybı yüzde 1,30  oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!