Hayal edilemezdi ama Hürriyet.com dünya 10’uncusu

Güncelleme Tarihi:

Hayal edilemezdi ama Hürriyet.com dünya 10’uncusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2009 00:00

Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, yeni medyada başarı için dünyada yapılanların takip edilerek hızla uygulanmasının çok önemli olduğunu belirterek, "İnternette başarının ilk kriteri, ilk gelen oturur. Yani öncü ve hızlı olmanız gerekiyor. İkinci kriter kendinizi devamlı yenilemeniz. İstikrar ve icraat diğer önemli başarı kriterleri arasında" dedi.

Haberin Devamı

VUSLAT DOĞAN SABANCI CEBIT'TE KONUŞTU WEB TV

Vuslat Doğan Sabancı, CeBIT Bilişim Eurasia’yla eşzamanlı düzenlenen Bilişim Zirvesi’nin ’Yeni Medya’ konferansında konuştu.

Yeni uygulamalar gelecek

Vuslat Doğan Sabancı, şunları söyledi: "Hem ilk olacaksın, hem de kendini devamlı yenileyeceksin. Bunun için de en büyük şans teknolojinin sağladığı müşteriyi, okuyucuyu iyi görebilmek. Geleneksel mecraların kendilerini geliştirmede zorlanma nedenleri bu. İnternette başarıda üçüncü kriter ise istikrar. Modaların peşine takılmamak gerekiyor. İstikrara önem verdik. Diğer önemli şey ise icraat. Geleneksel mecranın dönüşebilmesi için nasıl uyguladığın, icraatta nasıl başarılı olduğun da çok önemli. Bugün Hürriyet.com, dünyada 10’unculuğa yükselmiş durumda. Dünyada bir Türk gazetesinin böyle büyüklüğe ulaşması hayal edilecek şey miydi. Aylık 1.5 milyar sayfa, günde 2 milyon tekil ziyaretçi var. Hürriyet’in iPhone uygulamasını 90 bin, BlackBerry uygulamasını 20 bin kişi kullanıyor. Aylık 600 bin kişi cep telefonu uygulamasını izliyor. TikTag ise Hürriyet’in ilginç olan haberlerinin etiketlerini girerek cep telefonundan haberin videosunun, her halinin görülmesini sağlıyor. Gazeteler ölüyor denildiği dönemde bu uygulamalarla Hürriyet okunuyor. Bu tarz uygulamaların yeni formları da gelecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!