Dünya hukukçularının yönetimine iki Türk profesör

Güncelleme Tarihi:

Dünya hukukçularının yönetimine iki Türk profesör
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2009 00:00

Ceza Hukuku’nda en önemli uluslararası kuruluşlardan biri olan XVIII. Dünya Ceza Hukuku Kongresi, bu yıl İstanbul’da yapıldı ve kongre sonunda yapılan seçimlerde Prof. Köksal Bayraktar Bilim Kurulu’na, Prof. Duygun Yarsuvat da Yöneticiler Kurulu’na seçildi.

Geçen ay Paris’te toplanan yönetim kurulunda, kongrenin İstanbul’da yapılması ile ilgili yoğun çalışmalarda bulunan Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Duygun Yarsuvat ile aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Köksal Bayraktar’ın çalışmaları olumlu sonuç verdi ve kongrenin Türkiye’de yapılması kararı alınmıştı.
400 hukukçu katıldı
Kongre Türk Ceza Hukuku Derneği ile Galatasaray Üniversitesi ve Adalet Bakanlığı işbirliğinde 21-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Hukuk dünyasının önemli toplantılarından biri olan kongreye 300’ü yabancı ve 400’e yakın Türk hukukçu katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ceza hukukçuları, terör ve benzeri ağır suçlar karşısında ceza hukukunda yeni girişimlerin olup olamayacağını, ceza yargılamasında herşeye rağmen insan haklarından ödün verilmemesi gerekliliğini yapılan oturumlarda dile getirdiler. 4 ayrı çalışma grubuna ayrılan Kongre’de terörün finansmanı, evrensel yargı yetkisi, ceza yargılamasında insan hakları ve hazırlık hareketleri ile iştirake ilişkin kuralların genişletilip genişletilmemesi konuları ve sorunları tartışılarak bunlara ilişkin karar taslakları kabul edildi.
Dört ayrı rapor
Türk Ceza Hukuku Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Köksal Bayraktar Uluslarrası Ceza Hukuku kongresinde dünyanın ceza hukukunun şekilleneceği, tartışılacağı kararların alındığı toplantıda; terörle mücadelede ceza hukuku, terörizmin mali kaynakları, özel yargılama yöntemleri karşısında insan haklarının nasıl korunacağı, evrensel yargı yetkisinin kime ait olduğu gibi dünya ülkelerinin ceza hukuku sorunlarına çözüm arandığını kaydetti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ceza hukukçularının raporlarının görüşüldüğü kongrede, Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Prof. Dr. Erol Cihan, Prof. Dr. Feridun Yenisey, Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Araştırma Görevlisi Gülşah Kurt Yücekul ve Araştırma Görevlisi Güçlü Akyürek tarafından kaleme alınan dört ayrı rapor da ele alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!