Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 05:01

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ekonomi Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Kredi kartı faiz oranları düşürüldü

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
A.A. 17 Eylül 2009
Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranları ile aylık azami gecikme faiz oranlarını Türk Lirası işlemlerde düşürdü.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'e göre, aylık azami akdi faiz oranı, 1 Ekim'den itibaren TL işlemlerde yüzde 3,49 yerine yüzde 3,26 olarak uygulanacak.

ABD Doları ve avro ile yapılan işlemlerdeki aylık azami akdi faiz oranı ise değişmedi. Söz konusu oran, 1 Ekim'den sonra da ABD Doları için yüzde 2,54, avro'da da yüzde 2,30 olacak.

Merkez Bankasının yeni düzenlemesinde, kredi kartı işlemlerindeki aylık azami gecikme faiz oranı da TL için yüzde 4,24'den yüzde 4,01'e indirildi.
Aylık azami gecikme faizi, ABD Doları için şimdi olduğu gibi yüzde 3,11, avro için de yüzde 2,82 olarak uygulanmaya devam edecek.

Mevzuat uyarınca bankalar, kredi kartı işlemlerinde Merkez Bankasınca belirlenen bu oranların üzerinde faiz uygulayamıyor ve faiz oranlarını azami oranları geçmemek kaydıyla serbestçe belirleyebiliyor. Kredi kartı işlemlerindeki faiz oranları 3 ay süreyle geçerli oluyor.
  Yorum Sayısı 3 / 14     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
ahmet savaş şenol 17/09/2009 - 13:28
bu bankalar bir baksın bakalım onların faizleriyle enflasyon kaç hiç acımaları yok bankalar neden bu kadar kar yapıyor hepsinin insafı yok ama bu milletede müstahak %3.26 sanki çok az avrupada %1 faizler ama bunlar doymaz insafsızlar kimse inşallah ödemez kart borclarını
Çok İyi %26 İyi %19 Normal %17 Kötü %17 Beğenmedim %18
Recep Şahin 17/09/2009 - 13:07
T.C Merkez bankası ne diyor ? 1000.-TL kredi kullanırsan yıllık ödeyeceğin faiz çok değil 385.84 TL,vergi ve fonlar hariç,peki aynı bankaya 1000.-TL yatırırsan alacağın faiz ne kadar ? 69,16 (Net).Gördünüz mü hesabı ? Banka faiz alırken şahin ama üç kuruş verirken,???? .İyi alış veriş doğrusu.
Çok İyi %28 İyi %17 Normal %18 Kötü %17 Beğenmedim %17
ÖZGÜR AY 17/09/2009 - 11:06
kart faizleri çok yüksek
Çok İyi %27 İyi %19 Normal %18 Kötü %18 Beğenmedim %16
Bu haberin diğer yorumcuları
kamil hurşit
nihat ayhan
Alaettin Zırhlı
Ender Onur
İbrahim KURT
AHMET SERDAR NURAY
huseyin guler
zuhal kavak
Muzaffer Gökçe
Nbib Nbib
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 14     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
          Vuslat Doğan Sabancı       Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH