Memur zammında Babacan devrede

Güncelleme Tarihi:

Memur zammında Babacan devrede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 11:30

Memurlarla yürütülen toplu görüşmelerde devreye Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan girdi. Memurlar, müzakereleri yürüten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, 2+2 için “Bu son teklifimizdir” sözü üzerine Babacan’ın kapısını çaldı.

Haberin Devamı

Hükümetin, enflasyon hedefinin bile altına kalan 2+2 teklifiyle gelmesi memurlarda büyük hayal kırıklığı yarattı. Konfederasyonlar, “Bu teklifi hiçbir şekilde kabul etmeyiz” restini çekti.    

Müzakerelerden Sorumlu Devlet Bakanı Yazıcı’ya bu resti çeken başkanlar, hem başbakan hem de Başbakan Yardımcısı Babacan ile temasa geçti.

2,5+2,5 

Babacan’ın devreye girdiği görüşmelerde bugün memura 2,5+2,5’luk yeni bir teklif sunulacağı tahmin ediliyor. Kamu işçisine 2010 yılı için verilen bu artışın memura da yapılarak, “Bu bütçe koşullarında verebileceğim en son orandır. Merkez Bankası’nın 2010 yılı enflasyon beklentisi yüzde 3,7 ila 6,9 aralığında. Orta noktası ise yüzde 5,3. Bu yıl aldığınız zam da enflasyonunun epey üzerine çıktı. Böylece memuru enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz, sözümüzü de tutmaya devam etmiş olacağız” mesajının verileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

22 madde üzerinde mutabakat sağlayan hükümet ve konfederasyonların bugünkü görüşmelerde ayrıca toplusözleşme konusu da bir kere daha müzakere edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!