Zam isteyen memur borçlu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Zam isteyen memur borçlu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 14:10

Hükümetin, zam oranını açıklayacağı beklentisiyle pazarlık masasına oturan memur, büyük hayal kırıklığına uğradı. 2010 yılı için yüzde 11’lik zam isteyen memura, borç faturası çıktı.

Haberin Devamı

ZAM TEKLİFİ YARINA ERTELENDİ

 

Aysel ALP YAZIYOR

Toplu görüşmelerden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, “Bu yılın başında yüzde 4 ve Temmuz’da yüzde 4.5 olmak üzere toplamda size yüzde 8.7 zam verdik. Ama enflasyon yüzde 5.5’e geldi. Demek ki yüzde 2.5 alacağımız var” sözleri memur sendikaları üzerinde soğuk duş etkisi yaptı.

 

“Biz zam beklerken, borç çıkardılar” diyen bir sendika yöneticisi yarınki toplantıya ilişkin umutlarının kalmadığını söyledi. Bir başka yönetici ise, “Hükümet, bize ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor” dedi.

 

Haberin Devamı

Batmışsınız!

Devlet bakanı Yazıcı, sendikaları küresel kriz vurgusuyla ikna etmeye çalıştı. “Bakın kriz dengemizi bozdu. Krizden önce Hazine günü gelen borcun borcun yüzde 76’sı kadar borçlanıyordu. Şimdi yeniden yüzde 100’ünü borçlanmak zorunda kalıyor” dedi.

 

Bakanın bu sözleri üzerine Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, “Sayın Bakan, hani kriz etkilememişti, teğet geçmişti. Batmışsınız o zaman” yorumunu yaptı.

 

Enflasyonun altında!


Hükümetin yüzde 2.3’lük zam teklifiyle gelmesini bekleyen Kamu-Sen yöneticileri ise, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu 2010 enflasyon hedefinin bile altında” dediler.

 

İşte ince taktik!

Sendikaların gelen düşük teklifler karşısında, “Enflasyonun bile altında” tepkisi vermeleri, hükümetin memuru enflasyon oranında zamma ikna edeceği yorumlarına neden oldu.

 

Memur-Sen kızdı!

 

Kamu Sen Başkanı’nın toplantının ardından yaptığı açıklama, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun tepkisine neden oldu.

 

Haberin Devamı

Gündoğdu, “Bize rakam telaffuz edilmediği için hayal kırıklığına uğrayıp uğramayacağımızı yarın göreceğiz. Ama bugün teklifin açıklanmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. Göndoğdu, Kamu-Sen’in yüzde 2.3’lük zam teklif edileceğine dair sözleriyle ilgili olaraksa, “Bizim böyle bir beklentimiz, duyumumuz yok. Hükümetin açıklamadığı bir rakama dair alt rakamlar açıklayarak büyük bir yanlışa düşmek istemiyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!