Dünyanın en güçlü kamyonu Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en güçlü kamyonu Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 10:37

Dünyanın en güçlü seri üretim kamyonu Volvo FH16 700hp’nin Türkiye’de ilk sahibi Uspet oldu.

Haberin Devamı

700 beygir gücündeki FH16 modeli ile dünyada ve sektörde bir ilke imza atan Volvo Kamyon, dünyanın en güçlü kamyonunun Türkiye’de ilk teslimatını petrol ve akaryakıt ürünleri dağıtım şirketi Uspet’e yaptı.  Bu özel teslimat ile Türkiye, tüm dünya çapında en güçlü kamyonun 10. araç teslimatını gerçekleştiren ülke oldu.

Volvo FH16 700hp teslim törenine Uspet  (Eropet Akaryakıt Dağıtım) adına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Mahsun Uslu, FH16 çekicinin anahtarını Volvo Kamyon Türk Genel Müdürü Ulf Magnusson’dan teslim aldı.

Volvo Türk Genel Müdürü Ulf Magnusson, teslimat töreninde yaptığı açıklamada, "En ağır ve en zorlu taşımacılık operasyonlarına yönelik olarak geliştirilen Volvo FH16 700 dünyada ayrıcalıklı yeri olan çok özel bir çekici ve sektördeki en prestijli araç. Bu derece güçlü bir çekiciyi Türkiye’de yatırımları ile hızla büyüyen Uspet’e teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ana faaliyet konusu petrol ve petrol türevlerinin depolanması, dağıtımı ve madeni yağ üretim ve pazarlaması olan Uspet'in Türkiye’nin dört bir yanında 213 adet bayisi bulunuyor. Toplam istasyonlu bayi sayısı ise 190. Kırıkkale bölgesinde 22.500 m2 arazi üzerine, 22.444 m/ton kapasiteli akaryakıt depolama ve dolum tesisi bulunan Uspet, 2010 yılında 250 adet bayiye ulaşmayı hedefliyor.

Otomotivdeki İş Fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?sector=11800

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!