İSO: Sanayi rakamları ehven-i şer

Güncelleme Tarihi:

İSO: Sanayi rakamları ehven-i şer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 15:40

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, yüzde 9,7 olarak gerçekleşen haziran ayı sanayi üretimi düşüş oranının normal koşullarda çok yüksek bir küçülme oranı olduğunu belirterek, “Bir yıla yaklaşan arka planıyla düşündüğümüzde bu sonuca ehven-i şer diyor, ümit verici buluyoruz ama bizim ümitten daha fazlasına ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, 11 aydır aralıksız devam eden ve son 7 ayında da çift haneli oranlarda seyreden küçülme sürecinde tek haneli orana ulaşmanın, ümit verici olduğunu ifade etti.

Dipten yukarı çıkış grafiğinde önemli sıçrama gerçekleştiğini vurgulayan Küçük, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mart ayından bu yana pozitif seyreden bir önceki aya göre artış oranının haziranda yüzde 7,3'e çıkması bir diğer ümit verici gelişmedir. Bunlar ümit vericidir ama bir kez daha altını çizmeliyiz ki yüzde 9,7 de normal koşullarda çok yüksek bir küçülme oranıdır. Bir yıla yaklaşan arka planıyla düşündüğümüzde bu sonuca ehven-i şer diyor, ümit verici buluyoruz ama bizim ümitten daha fazlasına ihtiyacımız var. Rakamlar moralleri yükseltiyor, olumlu bir zemin yaratıyor. Bu olumlu zemin, mutlaka tedbirlerle desteklenmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!