Obama’yla yemek yiyen 4 ünlü CEO’ya faturayı hemen ödettiler

Güncelleme Tarihi:

Obama’yla yemek yiyen 4 ünlü CEO’ya faturayı hemen ödettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’da bir öğlen yemeğinde ağırladığı ve aralarında The Coca-Cola Company CEO’su Muhtar Kent’in de bulunduğu 4 şirketin CEO’sundan yemek parasını aldığı ortaya çıktı.

Bu ilginç olay, Obama’nın ABD’nin önde gelen dört şirketinin CEO’larıyla birlikte 25 Haziran’da yediği öğlen yemeğinde gerçekleşti. ABD’li dört şirketin CEO’ları Obama’yla Oval Ofis’in hemen yanındaki özel yemek odasında biraraya geldi. Dört CEO’dan kredi kartlarının numaralarını isteyerek yemeğin parasını ödeten Beyaz Saray çalışanları, protokol kurallarında bir ilke imza attı.

Konukseverlik değil

Beyaz Saray’daki yemeğe Muhtar Kent’in yanı sıra, Xerox CEO’su Ursula Burns, AT&T CEO’su Randall Stephenson ve Honeywell International CEO’su Dave Cote katıldı. CEO’lar Başkan Obama ile ekonomi başta olmak üzere ülkenin önemli sorunlarını konuştu. John F. Kennedy döneminde Beyaz Saray’da çalışan Letitia Baldridge, CEO’lardan yedikleri yemek için para alınmasını komik bulduğunu belirterek, “Bunun adı konukseverlik değil” yonumunu yaptı. Eski Başkan George W. Bush döneminde Beyaz Saray’da çalışan üst düzey bir yetkili ise, Bush’un misafirleriyle yediği yemeklerin maliyetinin Beyaz Saray’ın resmi eğlence bütçesinden karşılandığını söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, “Beyaz Saray’ın misafirlerinden zaman zaman yemek parası ödemelerini talep ediyoruz. Yemek parasını çıkar çelişkisi yaşanmaması amacıyla alıyoruz” dedi. Psaki, yemek parası alınarak etik davranıldığına dikkat çekerek, benzer toplantıların düzenli olarak yapıldığını ve hepsinde yemek yenilmediğini de sözlerine ekledi. Ancak, geçmişte Beyaz Saray’ın konuklarından yemek parası alınması şeklinde bir uygulamanın olmadığı belirtildi.

CEO’lar memnun kaldı

Yemeğe katılan üç CEO, daha sonra yaptıkları açıklamada, Başkan Obama ile biraraya gelmekten ve ülkenin çok önemli meselelerini ele almaktan memnunluk duyduklarını belirtirken, Muhtar Kent adına ise herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Obama, göreve başlamasından bu yana çok sayıda şirket CEO’su ile benzer toplantılarda biraraya geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!