Bankacılar 3G’ye hızlı geçti ‘cep’te görüntülü şube kurdu

Güncelleme Tarihi:

Bankacılar 3G’ye hızlı geçti ‘cep’te görüntülü şube kurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 00:00

Görüntünün daha çekici olması ve mobilitenin artmasının üçüncü nesil içeriğe talebi patlatması bekleniyor. Bu alanda ilk atağı yapan bankacılar oldu. Türkiye İş Bankası, Akbank ve Garanti Bankası, 3G teknolojisiyle kullanılabilecek yeni hizmetlerini duyuran ilk bankalar arasında yer aldı. Bankacılar Türkiye’de 3G’ye geçişi sağlayan 30 Temmuz’dan itibaren görüntülü çağrı merkezi ve mobil internet şubelerindeki yeni uygulamalarını hayata geçirdi.

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, 3G teknolojisiyle görüntülü internet şubesi kurduklarını belirterek, 3G uyumlu cep telefonlarıyla aranarak ulaşılabilecek çağrı merkezinden, görüntülü hizmet, günlük piyasa tahminleri ve en yakın Akbank şubesiyle ilgili bilgi alınabileceğini söyledi. Çağrı merkezinin görüntülü olması için 1 milyon TL’ye yakın yatırım yaptıklarını aktaran Binbaşgil, “Akbank 2002’den beri bütçesinden yer yıl 100 milyon TL’yi bilgi teknolojisi yatırımlarına ayırıyor. Akbank, krize karşın geleceğiyle ilgili hiçbir teknoloji yatırımını ertelemeden devam ettiriyor” dedi.

Sese görüntü ekledik

30 Temmuz itibariyle 3G teknolojisine dayalı yeni servislerini hizmete sunacaklarını aktaran Binbaşgil, şu bilgileri verdi: “Sesle aranan çağrı merkezi yanında 3G uyumlu cep telefonundan 444 25 25’i video arama yaparak tuşlayanlar, çağrı merkezi elemanıyla görüntülü konuşabilecek. Cepten çağrı merkezimiz arandığında web ekranı gibi şifre ve kart numaraları girilerek, hesaplara da bakılabilecek. 3G’yle vereceğimiz bir diğer hizmet ‘Simge’. Teknolojik bir karakter yaratarak adını Simge koyduk. Çağrı merkezimizi cepten görüntülü arayanlar faizler, piyasalar, kurlar hakkında her gün güncellenecek yorumu görüntülü dinleyebilecek. En yakın Akbank şubesi ve ATM’lerine de ulaşabilecekler.”

Görüntüyle kredi kartı ve mortgage başvurusu

GARANTİ Bankası, cep şubesinin servis kalitesini ve içeriğini, 3G teknolojisinin getirdiği yeniliklerle zenginleştirdiğini açıkladı. Garanti Bankası, 3G ile wap.garanti.com.tr ’yi ziyaret edenlere daha gelişmiş ve hızlı bir hizmet sunacak. 3G teknolojisinin kullanıma sunulmasıyla birlikte wap.garanti.com.tr ’den, video bazlı günlük piyasa yorumlarına ulaşılabilecek, mortgage ve kredi kartı başvuruları cep telefonları üzerinden görüntülü olarak yapılabilecek. Cep telefonlarından, Garanti ’nin 444 38 46 hattını arayan veya wap.garanti.com.tr adresinden mortgage başvurusu yapmak isteyenler, görüntülü çağrı merkezi uygulamasıyla, konuştukları mortgage uzmanını canlı olarak ekranlarında görebilecek.

OGS işlemini cepten yap

TÜRKİYE İş Bankası, üçüncü nesil teknolojisinin aktif hale gelmesi sonrasında müşterilerine telefon şubesine görüntülü olarak bağlanma olanağı sunuyor. 444 02 02 numaralı Telefon Şubesi’ni 3G özelliğiyle arayanlar ‘Görüntülü Telefon Şubesi’nden kayıp-çalıntı kart bildirimleri, kredi kartı bilgi sorma gibi işlemlerinin yanı sıra borç ödeme işlemlerini de yapabilecekler. Vadesiz TL hesabı ve yatırım hesabı bilgi sorma işlemleri, KGS ve OGS işlemleri ile kredi kartı başvuru işlemleri de sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!