Çanakkale ayçiçeğine döndü

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale ayçiçeğine döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 10:58

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, bölge üreticilerinin ağırlıklı olarak ayçiçeği ekimine yöneldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ulus, son yıllarda özellikle yağlı bitkilerin azaldığına dikkati çekerek, yağın yurt dışından ithal edilir hale geldiğini kaydetti.

Ayçiçeğine verilen destekle ürünün bölgede üretiminin artırıldığına işaret eden Ulus, Gelibolu Yarımadası ve Kumkale Ovası'nda üreticilerin ağırlıklı olarak ayçiçeği ekimi yaptıklarını ifade etti. Ulus, şöyle dedi:

“Üreticilerimiz son yıllarda kanolanın yanı sıra ayçiçeği ekimine de ağırlık verdi. Bölgemizde üçlü dönüşüm içinde ayçiçeği, kanola ve buğday olmak
üzere dikim yapılıyor. Yani mutlaka 3 yılda bir, araziye ayçiçeği dikilmiş oluyor. Bizim Çanakkale olarak da Gelibolu bölgemizde bu yapılıyor ama Kumkale Ovası'nda ayçiçeği ekimi oldukça fazladır. Yağın yurt dışından ithal edilir hale gelmesi üreticilerimizi ayçiçeği ekimine yöneltti.”

Haberin Devamı

Hasada eylül ayının ilk haftasında başlandığını, ürünün, “erkenci”, “orta erkenci” ve “geç” olmasının hasadın öne ya da geriye alınmasına neden olduğunu ifade eden Ulus, bu türlerin hasadının farklı zamanlarda yapıldığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!