Murdoch’a 1.6 milyon dolar telekulak faturası

Güncelleme Tarihi:

Murdoch’a 1.6 milyon  dolar telekulak faturası
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 00:00

Prens William’dan oyuncular Gwyneth Paltrow, Jude Law’a, eski İngiltere Başbakan Yardımcısı John Prescott’a kadar binlerce kişiyi dinleyen News of the World gazetesine ‘telekulak’ 1.6 milyon dolara mal oldu. Gazetenin 1.6 milyon dolar ödeyerek mahkeme dışı anlaşmaya gittiği iddia edildi.

Haberin Devamı

BAKANLARDAN aktörlere, mankenlerden futbolculara binlerce ünlünün cep telefonlarını izinsiz dinlediği iddia edilen News of the World’e ‘telekulak’ 1.6 milyon dolara patladı. The Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre, binlerce ünlünün cep telefonlarını dinleyen, medya imparatoru Rupert Murdoch’un bulvar gazetesi News of the World, mahkeme dışında anlaşmak için 1 milyon sterlinin (1.6 milyon dolar) ödedi. Cep telefonundaki mesajlar hacklenen ünlüler arasında edebiyatçılardan şarkıcılara, sporculardan sanatçılara pek çok kişi bulunuyor.

Prens William’da kurban

Cep telefonu hacklenenler arasında en çok dikkat çeken isimlerden biri de Prenses Diana ve Prens Charmes’ın büyük oğlu Prens William’dı. News of the World’ün iki muhabiri, 2006 yılında aralarında Prens William’ın da olduğu dokuz kişinin telefon mesajlarını dinledikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. İngiltere’nin en yüksek tirajlı gazetesi News of the World’ün kraliyet editörü Clive Goodman dört ay hapis cezasına çarptırılmış, 49 yaşındaki Clive Goodman, Kraliyet Ailesi’nin yardımcılarının cep telefonlarına bırakılan yüzlerce sesli mesajı dinlemekten suçlu bulunmuştu.

Haberin Devamı

600 mesaj dinledi

Goodman 600’den fazla mesajı dinlediğini itiraf etmiş ve Prens Charles ile oğulları Prens William ve Harry’den özür dilemişti. Avukatlarıysa Goodman’ın ‘telekulak’ girişimlerini özel haberler yayımlamaması halinde işini kaybetmekten korkmasıyla açıklamıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından News of the World’ün yayın yönetmeni Andy Coulson istifa etmişti. Andy Coulson telefon dinleme skandalındaki sorumluluğunu üstlenmişti.

Dinleme ekibi kuruldu

The Guardian’daki haberde, muhabirlerin adres, vergi kayıtları, sosyal güvenlik numarası ve banka açıklamaları gibi kişisel bilgilere ulaşmak için özel dedektifler tuttuğu belirtildi. News Group’un gazetelerinden News of the World 2.9 milyon tiraj ile İngiltere’nin en çok satan gazetelerinden biri. News Group ülkenin en çok satan gazetesi The Sun’a da sahip. News Groups’un ana şirketi News International, konuyla ilgili açıklama yapmak için uygun bir zamanda olmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Teknik direktör de başbakan yardımcısı da dinlendi

PRENS William’ın yanında dinlenen ünlülerin arasında en çok dikkat çekenler şöyle: Oyuncular Gwyneth Paltrow, Jude Law; ÅŸarkıcı George Michael; Ä°ngiltere Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson; eski baÅŸbakan yardımcısı John Prescott; modeller Elle Macpherson, Lisa Snowdon; Londra Belediye BaÅŸkanı Boris Johnson.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!